Fløte- og eplesaus til pinnekjøtt | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Fløte- og eplesaus til pinnekjøtt

4.0 i snitt
Tidsbruk 20 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
7 ingredienser
Fløte- og eplesaus til pinnekjøtt
Lag en spennende saus til årets pinnekjøtt. Denne fløtesausen med eple gir pinnekjøttmiddagen en ny smaksdimensjon.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
4

Ingredienser

3 dl
Eplemost
3 dl
Pinnekjøttkraft
2 dl
Kremfløte
1.5 ss
Maizena, utrørt i vann
1 stk
Eple i terninger
0.5 ts
Nykvernet pepper
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Kok opp eplemost med pinnekjøttkraft (fra dampingen av pinnekjøttet). Tilsett kremfløte og kok opp på ny.

Trinn 2

Rør ut Maizena i kaldt vann og tilsett i sausen. Kjør gjerne sausen glatt med en stavmikser. Ved servering tilsettes små epleterninger i sausen. Smak til med kvernet pepper og evt. litt salt.