Lammegyros av rester | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Lammegyros av rester

4.2 i snitt
Lammegyros av rester
Ikke la rester av påskens lammelår gå til spille! Bruk de opp – lag en nydelig gresk lammegyros.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

400 gr
Renskåret lammekjøtt
2 ss
Olivenolje
1 stk
Rødløk
1 boks
Tzatziki
4 stk
Pitabrød
8 stk
Cherrytomater, delt i to
4 stk
Salatblader
1 pk
Pommes frites (forslag til servering)

Gyroskrydder

1 ts
Koriander malt
1 ts
Paprika
1 ts
Oregano
0.5 ts
Salt
0.25 ts
Kanel
0.5 ts
Spisskummen

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Bland ingrediensene til gyroskrydder. Varm olje i en panne. Legg strimler av lammekjøtt i pannen og strø over krydder. Stek gyllent i noen minutter.

  2. Trinn 2

    Skjær løken i to og så i tynne skiver. Varm pitabrødene og del i to på langs.

  3. Trinn 3

    Legg salatblad og kjøtt på den ene delen av pitabrødet. Ha på tomater og litt tzatziki. Strø over løkskiver. Sett toppen av pitabrødet på og spis som en sandwich.

LAGET AV

Helle Øder Valebrokk

I samarbeid med matskribent og kokebokforfatter Helle Øder Valebrokk får du enkle og gode hverdagsoppskrifter for hele familien.