Pizza med grillet kylling og ananas

Ingen vurderinger
Tidsbruk 120 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
9 ingredienser
27 planlagt
Pizza med grillet kylling og ananas
Legg oppskrift
i handlelapp
Har du rester av grillet kylling er det perfekt å bruke på denne pizzaen. Sammen med ananas utfyller de hverandre og gir pizzaen en ekstra god smak.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Pizzadeig

1 kg
Pizzamel (tipo 00) + litt til forming
7 g
Tørrgjær
7 dl
Lunkent vann
1 ts
Salt (toppet)
1 ss
Olivenolje

Topping

5 ss
Rød pizzasaus fra Kolonihagen
1 neve
Kjøtt fra grillkylling (bruk gjerne rester)
8 stk
Biter ananas
1 dl
Revet ost

Slik gjør du

Trinn 1

Løs saltet opp i vannet, og bland inn gjær og olje. Ha i mel og elt med maskin eller for hånd i minimum 10 minutter til en smidig deig. Dekk med plastfolie og sett til heving i ca. 45 minutter.

Trinn 2

Slå luften ut av deigen og del i 6 emner. Dekk med plastfolie og hev i 45 minutter eller sett til kaldheving natten over.

Trinn 3

Kjevle ut emnene og bre pizzasaus utover bunnen. Strø over ost og legg på kyllingkjøtt og ananas.

Trinn 4

Stek i ovnen på 250 grader (eller høyere) til pizzaen er gyllen.

TIPS

Prøv gjerne med litt nachochips på toppen.