Entrecôte og syltet småløk
Syltet småløk her en deilig sødme og syrlighet som passer perfekt til entrecôte. Server med aspargesbønner og rødvinssaus med estragon.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Kok vann, sukker, hvitvinseddik og estragonstilker i 5 minutter. Hell det over renset løk og la det stå og trekke i minst 30 minutter (holder seg godt i kjøleskap i 14 dager).
-
Trinn 2
Rens aspargesbønnene og kok dem i godt saltet vann i ca. 1 minutt. Skyll raskt i kaldt vann.
-
Trinn 3
Bland sennep, hvitvinseddik, salt og pepper i en bolle. Spe med oljen i en tynn stråle mens du visper. Vend aspargesbønnene i dressingen.
-
Trinn 4
Stek kjøttet. Bruk en vegetabilsk olje som tåler høy temperatur. Vent til pannen er skikkelig varm før du legger i kjøttstykkene. Snu kjøttet når du har fått en fin brun stekeskorpe, stek videre og ha i smør. Når begge kjøttsider har fått en fin brunfarge, 2 minutter på hver side, kan du la biffene hvile i 2-3 minutter. Mens kjøttet hviler, stek den syltede løken raskt i pannen.
-
Trinn 5
Varm opp rødvinssausen, pisk inn smør og tilsett estragon.
Slik får du perfekt resultat hver gang! Se BIFFSKOLEN under Kokkenes tips.