Entrecôte og syltet småløk

Syltet småløk her en deilig sødme og syrlighet som passer perfekt til entrecôte. Server med aspargesbønner og rødvinssaus med estragon.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Kok vann, sukker, hvitvinseddik og estragonstilker i 5 minutter. Hell det over renset løk og la det stå og trekke i minst 30 minutter (holder seg godt i kjøleskap i 14 dager).
Trinn 2
Rens aspargesbønnene og kok dem i godt saltet vann i ca. 1 minutt. Skyll raskt i kaldt vann.
Trinn 3
Bland sennep, hvitvinseddik, salt og pepper i en bolle. Spe med oljen i en tynn stråle mens du visper. Vend aspargesbønnene i dressingen.
Trinn 4
Stek kjøttet. Bruk en vegetabilsk olje som tåler høy temperatur. Vent til pannen er skikkelig varm før du legger i kjøttstykkene. Snu kjøttet når du har fått en fin brun stekeskorpe, stek videre og ha i smør. Når begge kjøttsider har fått en fin brunfarge, 2 minutter på hver side, kan du la biffene hvile i 2-3 minutter. Mens kjøttet hviler, stek den syltede løken raskt i pannen.
Trinn 5
Varm opp rødvinssausen, pisk inn smør og tilsett estragon.
Slik får du perfekt resultat hver gang! Se BIFFSKOLEN under Kokkenes tips.