Hopp til innhold

Gulrotsuppe med scampi, pære og lime

5.0 i snitt
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
13 ingredienser
Gulrotsuppe med scampi, pære og lime
Gulrotsuppe med scampi, pære og lime er utrolig godt når man trenger noe varmt i kroppen. Denne høstsuppen lager du enkelt på 30 minutter.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

600 gr
Gulrøtter
2 fedd
Hvitløk
1 ss
Olivenolje
200 gr
Pære
7 dl
Vann
2 terning
Grønnsaksbuljong
0.5 dl
Lime (saften)
1 klype
Salt og pepper

Scampi marinade

250 gr
Scampi/ argentinske villreker
2 ss
Solsikkeolje
2 fedd
Hvitløk
2 ts
Chilipulver
1 ts
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell gulrøtter og skjær i skiver, og finhakk hvitløk. Fres gulrøtter og hvitløk i olivenolje i en kjele i 2 minutter.

Trinn 2

Skrell pære og skjær i terninger. Tilsett pære, vann og buljongterninger i kjelen. Kok i 15 minutter til gulrøttene er møre.

Trinn 3

Bruk en stavmikser og kjør suppen glatt. Smak til med limesaft, salt og pepper.

Trinn 4

Rens scampi og mariner med solsikkeolje, hakket hvitløk, chilipulver og salt. Stek på sterkt varme i panne i 30 sekunder på hver side og server i suppen.