Bakt blomkål med mandler | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Bakt blomkål med mandler

Ingen vurderinger
Tidsbruk 35 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
11 ingredienser
Bakt blomkål med mandler
Deilig bakt blomkål, knasende mandler, salt skinke og aromatisk smør. Dette er en digg koserett for mørke vinterkvelder.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

2 stk
Blomkål
1 ss
Olivenolje
1 klype
Salt og pepper
100 gr
Spekeskinke (kan droppes)
1.5 dl
Parmesan (finrevet)
100 gr
Smør
1 fedd
Hvitløk
2 kvist
Rosmarin, hakket
1 dl
Brødrasp
1 dl
Mandler
1 stk
Varm baguette (serveringsforslag)

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnene til 220 grader varmluft.

Trinn 2

Skjær blomkål i buketter og del stilken. Spre utover et bakebrett kledd med matpapir. Vend alt i olivenolje, og salte og pepre godt. Sett midt i ovnen i 20 min.  og ta så ut formen.

Trinn 3

Skjær brede strimler av spekeskinke, dersom du ikke ønsker et vegetaralternativ. Legg på toppen av blomkålen.

Trinn 4

Strø parmesan over og sett tilbake i ovnen i 4 minutter.

Trinn 5

Smelt smør og tilsett finhakket hvitløk og hakket rosmarin. Tilsett brødrasp og hakkede mandler. Kok opp til mandlene er lett gylne. Hell dette jevnt over blomkålen når retten er ferdig i ovnen.

Tips

Du kan droppe spekeskinken hvis du vil lage en vegetarrett.