Bakt blomkål med mandler
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Sett ovnene til 220 grader varmluft.
-
Trinn 2
Skjær blomkål i buketter og del stilken. Spre utover et bakebrett kledd med matpapir. Vend alt i olivenolje, og salte og pepre godt. Sett midt i ovnen i 20 min. og ta så ut formen.
-
Trinn 3
Skjær brede strimler av spekeskinke, dersom du ikke ønsker et vegetaralternativ. Legg på toppen av blomkålen.
-
Trinn 4
Strø parmesan over og sett tilbake i ovnen i 4 minutter.
-
Trinn 5
Smelt smør og tilsett finhakket hvitløk og hakket rosmarin. Tilsett brødrasp og hakkede mandler. Kok opp til mandlene er lett gylne. Hell dette jevnt over blomkålen når retten er ferdig i ovnen.
Tips
Du kan droppe spekeskinken hvis du vil lage en vegetarrett.