Bakt blomkål med mandler | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Grønnsaker Bakt blomkål med mandler

Bakt blomkål med mandler

4.1 i snitt
Bakt blomkål med mandler
Deilig bakt blomkål, knasende mandler, salt skinke og aromatisk smør. Dette er en digg koserett for mørke vinterkvelder.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

2 stk
Blomkål
1 ss
Olivenolje
1 klype
Salt og pepper
100 gr
Spekeskinke (kan droppes)
1.5 dl
Parmesan (finrevet)
100 gr
Smør
1 fedd
Hvitløk
2 kvist
Rosmarin, hakket
1 dl
Brødrasp
1 dl
Mandler
1 stk
Varm baguette (serveringsforslag)

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Sett ovnene til 220 grader varmluft.

  2. Trinn 2

    Skjær blomkål i buketter og del stilken. Spre utover et bakebrett kledd med matpapir. Vend alt i olivenolje, og salte og pepre godt. Sett midt i ovnen i 20 min.  og ta så ut formen.

  3. Trinn 3

    Skjær brede strimler av spekeskinke, dersom du ikke ønsker et vegetaralternativ. Legg på toppen av blomkålen.

  4. Trinn 4

    Strø parmesan over og sett tilbake i ovnen i 4 minutter.

  5. Trinn 5

    Smelt smør og tilsett finhakket hvitløk og hakket rosmarin. Tilsett brødrasp og hakkede mandler. Kok opp til mandlene er lett gylne. Hell dette jevnt over blomkålen når retten er ferdig i ovnen.

Tips

Du kan droppe spekeskinken hvis du vil lage en vegetarrett.