Granola med frukt og mandler

Ingen vurderinger
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
8 ingredienser
11 planlagt
Granola med frukt og mandler
Legg oppskrift
i handlelapp
Hjemmelaget granola med aprikos, rosiner og mandler. Nydelig til yoghurt, kefir eller på iskrem. Granola er også en hyggelig gave til verten!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

5 dl
Havregryn (store)
1 dl
Linfrø
1 dl
Solsikkekjerner
2 dl
Mandler
2 dl
Aprikoser
2 dl
Rosiner
1 dl
Brunt sukker
1 dl
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm stekeovnen til 180 grader varmluft. Hakk mandler og del aprikos i mindre biter.

Trinn 2

Ha brunt sukker og vanlig sukker i en stor kjele. Varm opp på middels til høy varme til en brun, flytende karamell.

Trinn 3

Dryss i havregryn under kraftig omrøring slik at karamellen fester seg om hvert havregryn. Stek i ca. 3 minutter på middels varme under konstant omrøring.

Trinn 4

Bland inn linfrø, solsikkekjerner, mandler, aprikos og rosiner. Vend alt godt sammen og bre massen godt utover på et stekebrett med bakepapir.

Stek i ca. 10 minutter.

Trinn 5

Når granolaen avkjøles: Bryt og rør opp i mindre biter.

Avkjøl til romtemperatur og oppbevar på en ren, tett boks eller glass.