Granola med frukt og mandler

Hjemmelaget granola med aprikos, rosiner og mandler. Nydelig til yoghurt, kefir eller på iskrem. Granola er også en hyggelig gave til verten!
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Forvarm stekeovnen til 180 grader varmluft. Hakk mandler og del aprikos i mindre biter.
Trinn 2
Ha brunt sukker og vanlig sukker i en stor kjele. Varm opp på middels til høy varme til en brun, flytende karamell.
Trinn 3
Dryss i havregryn under kraftig omrøring slik at karamellen fester seg om hvert havregryn. Stek i ca. 3 minutter på middels varme under konstant omrøring.
Trinn 4
Bland inn linfrø, solsikkekjerner, mandler, aprikos og rosiner. Vend alt godt sammen og bre massen godt utover på et stekebrett med bakepapir.
Stek i ca. 10 minutter.
Trinn 5
Når granolaen avkjøles: Bryt og rør opp i mindre biter.
Avkjøl til romtemperatur og oppbevar på en ren, tett boks eller glass.