Grove scones med valnøtter og tranebær
Grove scones med valnøtter og tranebær er perfekt kosemat for hele familien. Scones er raskt å lage og smaker godt både til lunsj og som dessert.
Velg antall personer
Voksne
12
Barn
0
Slik gjør du
-
Trinn 1
Varm ovnen til 200 grader varmluft. Bland melet og havregryn i en bolle med mykt smør. Smuldre smøret inn i melet med hendene.
-
Trinn 2
Bland inn salt, sukker og bakepulver. Tilsett melk, hakkede valnøtter og tranebær til en fast deig.
-
Trinn 3
Dryss havregryn på en skjærefjøl og form deigen til en rektangulær form på størrelse med et A4-ark. Del i 12 stykker.
-
Trinn 4
Stek på bakepapir i ca. 18 minutter. Avkjøles på rist.
Tips: Bruk gjerne tørkede frukter som rosiner, tranebær eller fiken i sconesen.
Prøv også