Mac and cheese med blomkål

3.2 i snitt
Tidsbruk 45 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
11 ingredienser
216 planlagt
Mac and cheese med blomkål
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne retten er skikkelig «comfort food». Du kan bruke mange ulike ingredienser. Her har vi brukt blomkål.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

250 g
Makaroni
1 stk
Blomkål
1 fedd
Hvitløk
4 dl
Helmelk + 2ss pastavann
1 ss
Dijonsennep
1 klype
Malt muskatnøtt (knivspiss)
3 ss
Finhakket bladpersille
100 g
Revet ost
2 ss
Hvetemel
2 ss
Smør
1 klype
Salt og pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Kok makaroni i lettsaltet vann til den er mør. Riv blomkålen på et rivjern og ha over i pastavannet de siste to minuttene av koketiden. Sil av pasta og blomkål, men spar på vannet. Forvarm ovnen til 180 grader.

Trinn 2

Smelt smør i en kjele. Rør inn mel med en visp noen minutter. Tilsett 1 dl pastavann. Pisk godt til klumpfri saus. Tilsett sennep, melk og ost. Rør og kok opp slik at sausen tykner. Smak til med salt og pepper.

Trinn 3

Bland saus med makaroni og blomkål. Hell over i form eller porsjonsformer. Sett i ovnen på 180 grader i 20 minutter. Når den er ferdig, ta ut av ovnen og pynt med hakket persille.

TIPS

Har du litt til overs? Lag en grillet sandwich! Ha sennep på noen brødskiver, skinke, mac and cheese og litt ekstra revet ost, og stek i pannen.