Mac and cheese med blomkål
Denne retten er skikkelig «comfort food». Du kan bruke mange ulike ingredienser. Her har vi brukt blomkål.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Kok makaroni i lettsaltet vann til den er mør. Riv blomkålen på et rivjern og ha over i pastavannet de siste to minuttene av koketiden. Sil av pasta og blomkål, men spar på vannet. Forvarm ovnen til 180 grader.
-
Trinn 2
Smelt smør i en kjele. Rør inn mel med en visp noen minutter. Tilsett 1 dl pastavann. Pisk godt til klumpfri saus. Tilsett sennep, melk og ost. Rør og kok opp slik at sausen tykner. Smak til med salt og pepper.
-
Trinn 3
Bland saus med makaroni og blomkål. Hell over i form eller porsjonsformer. Sett i ovnen på 180 grader i 20 minutter. Når den er ferdig, ta ut av ovnen og pynt med hakket persille.
TIPS
Har du litt til overs? Lag en grillet sandwich! Ha sennep på noen brødskiver, skinke, mac and cheese og litt ekstra revet ost, og stek i pannen.