Mac and cheese med blomkål | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Pasta Mac and cheese med blomkål

Mac and cheese med blomkål

3.6 i snitt
Mac and cheese med blomkål
Denne retten er skikkelig «comfort food». Du kan bruke mange ulike ingredienser. Her har vi brukt blomkål.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

250 gr
Makaroni
1 stk
Blomkål
1 fedd
Hvitløk
4 dl
Helmelk
0.5 dl
Pastavann
1 ss
Dijonsennep
1 klype
Malt muskatnøtt (knivspiss)
3 ss
Finhakket bladpersille
100 gr
Revet ost
2 ss
Hvetemel
2 ss
Smør
1 klype
Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Kok makaroni i lettsaltet vann til den er mør. Riv blomkålen på et rivjern. Sil av pastavannet, men spar på vannet. Forvarm ovnen til 180 grader.

  2. Trinn 2

    Hakk hvitløk. Smelt smør i en kjele. Rør inn mel med en visp i ca. 30 sekunder på lav varme. Bland melk og pastavann og tilsett litt etter litt mens du pisker godt for å få ut klumper og til sausen tykner. Rør inn sennep, hvitløk og ost. Smak til med salt og pepper.

  3. Trinn 3

    Bland saus med makaroni og blomkål. Hell over i form eller porsjonsformer. Sett i ovnen på 180 grader i 20 minutter. Når den er ferdig, ta ut av ovnen og pynt med hakket persille.

TIPS

Har du litt til overs? Lag en grillet sandwich! Ha sennep på noen brødskiver, skinke, mac and cheese og litt ekstra revet ost, og stek i pannen.