Mac and cheese med bacon
Denne digge middagen lager du enkelt med rester fra ukemenyen. Tilsett grønnsaker etter egen smak. Har du ikke bacon, kan du for eksempel bruke spekeskinke, røkelaks eller pølserester.
Velg antall personer
Voksne
2
Barn
2
Slik gjør du
-
Trinn 1
Sett ovnen til 190 grader, varmluft. Kok makaroni i lettsaltet vann i 8 minutter. Sil av vannet.
-
Trinn 2
Skjær bacon i strimler. Stek gyllent i pannen. Finn frem en gryte og smelt smør. Senk temperaturen til medium. Visp inn mel og spe med melk mens du visper. Når væsken har tyknet trekkes gryten av platen.
-
Trinn 3
Tilsett sennep og ost. Vend inn erter, makaroni og baconstrimler. Salte og pepre etter smak. Hell over i en ildfast form og strø over griljermel. Sett midt i ovnen i ca. 20 minutter.
Prøv også