Mac and cheese med bacon | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Pasta Mac and cheese med bacon

Mac and cheese med bacon

4.0 i snitt
Mac and cheese med bacon
Denne digge middagen lager du enkelt med rester fra ukemenyen. Tilsett grønnsaker etter egen smak. Har du ikke bacon, kan du for eksempel bruke spekeskinke, røkelaks eller pølserester.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

225 gr
Makaroni
0.5 pk
Bacon
50 gr
Smør
30 gr
Hvetemel
5 dl
Melk
1 ss
Dijonsennep
100 gr
Revet ost
1 klype
Salt og pepper
1 dl
Grønne erter
1 dl
Griljermel

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Sett ovnen til 190 grader, varmluft. Kok makaroni i lettsaltet vann i 8 minutter. Sil av vannet.

  2. Trinn 2

    Skjær bacon i strimler. Stek gyllent i pannen. Finn frem en gryte og smelt smør. Senk temperaturen til medium. Visp inn mel og spe med melk mens du visper. Når væsken har tyknet trekkes gryten av platen.

  3. Trinn 3

    Tilsett sennep og ost. Vend inn erter, makaroni og baconstrimler. Salte og pepre etter smak. Hell over i en ildfast form og strø over griljermel. Sett midt i ovnen i ca. 20 minutter.