Mac and cheese med grillrester | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Pasta Mac and cheese med grillrester

Mac and cheese med grillrester

3.6 i snitt
Mac and cheese med grillrester
Mac and cheese er den ultimate koseretten. Her kan du tilsette det du vil av fisk, skalldyr eller kjøtt. Prøv å bruke rester av grillet biff eller svinekoteletter i retten. Nydelig!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

200 gr
Makaroni
0.5 stk
Sitron, finrevet skall
3 ts
Dijonsennep
40 gr
Smør
2 ss
Hvetemel
6 dl
Helmelk
100 gr
Revet ost (gjerne fire oster)
200 gr
Restekjøtt etter grilling (f.eks koteletter, biffkjøtt, kylling, pølser)
1 ts
Timian
1 klype
Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Smelt smør i en kjele. Tilsett mel. Ta kjelen vekk fra platen og pisk godt. Sett kjelen tilbake på platen og spe forsiktig med melk under pisking. Når all melken er tilsatt – kok opp og rør godt. Når blandingen tykner litt tilsettes ost litt etter litt. Tilsett sennep, hakket timian, litt kvernet pepper og sitronskall. Smak til med salt. Sett til side.

  2. Trinn 2

    Kok makaroni, men kok et par minutter mindre enn det som står på pakken. Sil av vannet og skyll i kaldt vann.

  3. Trinn 3

    Skjær kjøttet i små terninger. Vend pasta og kjøtt i ostesausen og hell over i en ildfast form. Sett i ovnen på 200 grader, i ca. 15 min, til osten er gyllen.

LAGET AV

Helle Øder Valebrokk

I samarbeid med matskribent og kokebokforfatter Helle Øder Valebrokk får du enkle og gode hverdagsoppskrifter for hele familien.