Mac and cheese med grillrester

Mac and cheese er den ultimate koseretten. Her kan du tilsette det du vil av fisk, skalldyr eller kjøtt. Prøv å bruke rester av grillet biff eller svinekoteletter i retten. Nydelig!
Velg antall personer
Voksne
2
Barn
2
Slik gjør du
Trinn 1
Smelt smør i en kjele. Tilsett mel. Ta kjelen vekk fra platen og pisk godt. Sett kjelen tilbake på platen og spe forsiktig med melk under pisking. Når all melken er tilsatt – kok opp og rør godt. Når blandingen tykner litt tilsettes ost litt etter litt. Tilsett sennep, hakket timian, litt kvernet pepper og sitronskall. Smak til med salt. Sett til side.
Trinn 2
Kok makaroni, men kok et par minutter mindre enn det som står på pakken. Sil av vannet og skyll i kaldt vann.
Trinn 3
Skjær kjøttet i små terninger. Vend pasta og kjøtt i ostesausen og hell over i en ildfast form. Sett i ovnen på 200 grader, i ca. 15 min, til osten er gyllen.
Prøv også