Asiatiske kjøttboller og soyamarinert egg
Hemmeligheten til ekstra saftige kjøttboller er brød dynket i melk. Sammen med soyamarinert eggeplomme er dette en asiatisk rett som gir gangen mange gode smaker å bryne seg på.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Soyamarinert eggeplomme: Skill egg og eggehvite forsiktig. Sprekker eggeplommene kan de ikke brukes til denne retten. Ha eggeplommene i bolle. Hell i soyasaus slik at de dekker plommene og la stå til marinering i en time.
-
Trinn 2
Kjøttboller: Riv brød for hånd og bland med melk. La stå i 5 minutter. Bland med kjøttdeig og krydre med salt og pepper. Form til små kjøttboller på sørrelse med en. Stek gylne i en panne med olje. Etterstek i ovn på 180 grader til de er gjennomstekt.
-
Trinn 3
Saus: Bland 4 ss soya, saft av 1 lime, hakket hvitløk og revet ingefær.
-
Trinn 4
Nudler: Kok nudler som anvist på pakken. Sil av vannet når de er ferdig.
-
Trinn 5
Hell over sausen og legg på fat. Skjær vårløk og chili i skiver og hakk peanøtter. Strø over retten og legg kjøttboller på toppen. Dryss med koriander. Avslutt med soyamarinerte egg.