Hopp til innhold

Asiatiske kjøttboller og soyamarinert egg

5.0 i snitt
Tidsbruk 45 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
16 ingredienser
51 planlagt
Asiatiske kjøttboller og soyamarinert egg

Hemmeligheten til ekstra saftige kjøttboller er brød dynket i melk. Sammen med soyamarinert eggeplomme er dette en asiatisk rett som gir gangen mange gode smaker å bryne seg på.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

4 stk
Eggeplommer
400 gr
Svinekjøttdeig
1 stk
Lyst rundstykke eller to stykk lyst brød
4 ss
Melk
2 dl
Soyasaus
1 ts
Finrevet ingefær
2 fedd
Hvitløk
1 stk
Lime
1 stk
Rød chili
1 dl
Salte peanøtter
3
Vårløk
0.5 potte
Koriander
1
Nudler (200g)
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
2 ss
Nøytral olje

Slik gjør du

Trinn 1

Soyamarinert eggeplomme: Skill egg og eggehvite forsiktig. Sprekker eggeplommene kan de ikke brukes til denne retten. Ha eggeplommene i bolle. Hell i soyasaus slik at de dekker plommene og la stå til marinering i en time.

Trinn 2

Kjøttboller: Riv brød for hånd og bland med melk. La stå i 5 minutter. Bland med kjøttdeig og krydre med salt og pepper. Form til små kjøttboller på sørrelse med en. Stek gylne i en panne med olje. Etterstek i ovn på 180 grader til de er gjennomstekt.

Trinn 3

Saus: Bland 4 ss soya, saft av 1 lime, hakket hvitløk og revet ingefær.

Trinn 4

Nudler: Kok nudler som anvist på pakken. Sil av vannet når de er ferdig.

Trinn 5

Hell over sausen og legg på fat. Skjær vårløk og chili i skiver og hakk peanøtter. Strø over retten og legg kjøttboller på toppen. Dryss med koriander. Avslutt med soyamarinerte egg.