Spanske kjøttboller
Den spanske tapasfavoritten passer utmerket som hovedmåltid også! Spicy, små kjøttboller med herlig tomatsalsa. Buen Provecho!
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Saus: Finhakk løk, hvitløk og chili. Stek halvparten av løken, 2/5 av hvitløken og chili i olivenolje til det er blankt. Velg antall chili etter hvor hot du vil ha sausen.
-
Trinn 2
Tilsett hermetiske tomater og buljong og smak til med salt og pepper. La det småkoke mens du lager kjøttbollene.
-
Trinn 3
Bland familiedeigen med egg, resten av den finhakkede løken og hvitløken, oregano og griljermel. Bruk hender eller en tresleiv og bland godt. Spe med litt vann (ca 3ss pr pk familideig), tilsett salt (1ts pr pk familiedeig) og pepper. Kna videre til farsen er seig.
-
Trinn 4
Form små boller. Stek albondigas i varm panne med litt olje til de er fine og brune.
-
Trinn 5
Legg kjøttbollene i sausen og la alt bli gjennomvarmt. Server med kokt ris.
Gjør som meksikanerne - server albondigas i en suppe. Gjør tomatsausen om til tomatsuppe ved å tilsette mer buljong (ca 5 dl pr boks med tomater). I stedet for å steke kjøttbollene, kan de slippes rett i tomatsuppen og trekke i 15 minutter.