Tapaskjøttboller | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Tapaskjøttboller

3.7 i snitt
Tapaskjøttboller
Deilige spanske kjøttboller passer perfekt på tapasbordet, men også alene med en god salat eller potetmos.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

400 gr
Kjøttdeig av svin
2 skive
Lyst brød, uten skorpe
1 stk
Egg
1 klype
Salt og pepper
2 ss
Løk, revet
1 ss
Bladpersille (finhakket)
1 ts
Olivenolje, til steking

Saus

1 dl
Løk
1 stk
Gulrot
1 fedd
Hvitløk
2 dl
Kjøttkraft/buljong
4 ss
Eplesidereddik (5 %)
2 ss
Olivenolje
1 klype
Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Riv brødet fint i en bolle. Bland brød, revet løk, hakket persille, kjøttdeig og egg. Salte og pepre lett. Form små boller på størrelse med golfballer.

  2. Trinn 2

    Finn frem en gryte og ha olje i den. Når oljen er varm tilsettes revet løk, hvitløk og hakket gulrot. Rør godt så det ikke brenner seg. Hell på eddik og etter ti sekunder heller du på kjøttkraft. La dette putre.

  3. Trinn 3

    Stek kjøttbollene gylne i en panne. Legg kjøttbollene i sausen før de er gjennomstekte og la dem trekke i sausen i 10 min.

LAGET AV

Helle Øder Valebrokk

I samarbeid med matskribent og kokebokforfatter Helle Øder Valebrokk får du enkle og gode hverdagsoppskrifter for hele familien.