Patatas bravas

Denne potetretten med deilig majones og sterk saus på toppen er klassisk tapas på sitt aller beste. Potetene passer perfekt sammen med spekemat, grønnsaker og tapaskjøttboller.
Velg antall personer
Voksne
2
Barn
2
Slik gjør du
Trinn 1
Lag sausen. Hakk hvitløk og chili. Ha i en panne med olivenolje og stek mykt. Tilsett tomatpuré og rør godt et minutt. Tilsett eddik og sukker. La det koke opp, og tilsett hakkede tomater og paprikapulver. Sett på lokk og kok inn til sausen er tykk. Tilsett salt etter smak. Bruk sausen slik den er, eller kjør den glatt med stavmikser. Avkjøl sausen før bruk.
Trinn 2
Skrell poteter og del i middels store terninger. Kok møre i saltet vann. Sil av vannet og kjøl litt ned. Stek potetene gylne i pannen med litt olivenolje. Salte og pepre.
Trinn 3
Server potet-terningene med en stor klatt majones og bravasaus på toppen.