Patatas bravas | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Patatas bravas

4.7 i snitt
Patatas bravas
Denne potetretten med deilig majones og sterk saus på toppen er klassisk tapas på sitt aller beste. Potetene passer perfekt sammen med spekemat, grønnsaker og tapaskjøttboller.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

8 stk
Store poteter
2 ss
Olivenolje
1 klype
Salt og pepper
4 ss
Majones

Saus

2 fedd
Hvitløk
1 stk
Chili
2 ss
Olivenolje
2 ss
Eplesidereddik (5 %)
1 ss
Tomatpuré
2 ss
Sukker
1 boks
Hakkede tomater
2 ss
Paprikapulver
1 klype
Salt

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Lag sausen. Hakk hvitløk og chili. Ha i en panne med olivenolje og stek mykt. Tilsett tomatpuré og rør godt et minutt. Tilsett eddik og sukker. La det koke opp, og tilsett hakkede tomater og paprikapulver. Sett på lokk og kok inn til sausen er tykk. Tilsett salt etter smak. Bruk sausen slik den er, eller kjør den glatt med stavmikser. Avkjøl sausen før bruk.

  2. Trinn 2

    Skrell poteter og del i middels store terninger. Kok møre i saltet vann. Sil av vannet og kjøl litt ned. Stek potetene gylne i pannen med litt olivenolje. Salte og pepre.

  3. Trinn 3

    Server potet-terningene med en stor klatt majones og bravasaus på toppen.

LAGET AV

Helle Øder Valebrokk

I samarbeid med matskribent og kokebokforfatter Helle Øder Valebrokk får du enkle og gode hverdagsoppskrifter for hele familien.