Tapasfest | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Tapasfest

4.8 i snitt
Tapasfest
Inviter på tapasfest med tips og triks fra Bent Stiansen! Tapas er perfekt til deling; sett alt midt på bordet og kom med de varme rettene etter hvert. Denne oppskriften passer for 6 personer, men juster antallet opp eller ned med det som passer for deg.

Velg antall personer

Voksne
3
Barn
3

Ingredienser

Spekemat

180 gr
Seranoskinke
60 gr
Fuet tapaspølse
120 gr
Salame

Scampi og kjøtt (til oppvarming)

1 pk
Scampi (marinerte eller kokte)
1 pk
Hotwings kyllingvinger
1 pk
Chorizopølse
1 pk
Kjøttboller i tomatsaus

Ost

1 stk
Manchego
1 stk
Chevré
1 glass
Fikensyltetøy til ost

Salater og puréer

1 pk
Soltørkede og marinerte tomater
1 pk
Artisjokker, marinerte
2 pk
Farserte pepperfrukter
1 pk
Hummus
1 pk
Tzatziki
1 pk
Aioli
1 boks
Cherrytomater
1 bunt
Asparges

Brød

1 pk
Pinsa eller foccacia
1 flaske
Olivenolje extra virgin
1 bunt
Basilikum og koriander (til pynt)

Slik gjør du

  1. Trinn 1

     

    Spekemat og ost:

    Spekemat anrettes på et fat som sendes på bordet

    Ostene anrettes på et fat med fikensyltetøy

  2. Trinn 2

     

    Scampi og kjøtt til oppvarming

    Scampi marinerte: Legges i ildfast form og varmes i ovn 180 grader varmluft i 5 minutter

    Hotwings kyllingvinger: Legges i ildfast for og varmes i ovn 180 grader varmluft i 10 minutter

    Chorizopølse: Deles i 2 cm biter, vendes i olivenolje og varmes i ildfast form i ovn ved 180 grader varmluft i 10 minutter.

    Kjøttboller i tomatsaus: Kjøttboller og saus legges i ildfast form. Krydre gjerne med litt ekstra chili eller Tabasco. Varmes i ildfast form i ovn ved 180 grader varmluft i 10 minutter.

  3. Trinn 3

     

    Tilbehør og brød:

    Tilbehør: Hvert tilbehør anrettes i hver sin bolle eller dype tallerken og settes på bordet.

    Asparges: kokes i lettsaltet vann i 3 minutter, anrettes på fat og dynk med litt olivenolje.

    Pinsa/foccacia: Pensles med olivenolje gjerne med litt hakket hvitløk og urter som timian og rosmarin, og stekes i ovn varmluft 180 grader i 7 minutter, før den deles i biter.

Bent Stiansen holder en tallerken
LAGET AV

Bent Stiansen

I samarbeid med mesterkokk Bent Stiansen får du enkle, men gode oppskrifter for hele familien.