Taco bowl | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Taco bowl

3.6 i snitt
Taco bowl
Oppgrader fredagstacoen med denne oppskriften. Lag kurver av tortillalefser og server tacoen i disse. Resten kan brukes til å lage tortillachips.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

8 stk
Hvetetortilla
1
Tacokrydder
400 gr
Svinekjøttdeig
1
Salsa
1
Mais (340g)
0.5 stk
Rød paprika
0.5 potte
Koriander
1 stk
Rød chili
0.5 stk
Agurk
0.5 stk
Isbergsalat
0.5 kurv
Cherrytomater
200 gr
Revet ost
2
Vårløk
3 dl
Solsikkeolje
1 klype
Salt

Slik gjør du

 1. Trinn 1

  Tortillaskåler: Sett ovnen på 180 grader varmluft. Pensle nøytral olje på begge sidene av fire tortillalefser. Legg fire ildfaste skåler på et bakebrett med bunnen opp. Brett hver tortilla over hver skål og legge så et ark med aluminiumsfolie over. Press folien inntil tortillaen slik at den holder formen. Snu formen slik at folien står med bunnen ned.

 2. Trinn 2

  Sett bakebrettet midt i ovnen i 5 minutter. Ta ut av ovnen og ta av folien. Brett ut folien og sett hver tortillaskål med bunnen opp i folien. Sett inn i ovnen igjen i 9 minutter. Ta ut brettet og snu tortillaskålene slik at bunnen er ned i folien. Stek i et par minutter for å få hele tortillaskålen sprø. Avkjøl på rist.

 3. Trinn 3

  Skjær tomat, agurk og paprika i terninger. Skjær vårløk og chili i skiver. Riv salat i biter. Stek svinekjøttdeig i pannen med 1 ss olje. Tilsett tacokrydder og følg anvisning på pakken.

 4. Trinn 4

  Del de resterende tortillaene i trekantede stykker. Varm en gryte eller panne med høy kant med 2 dl olje. Når oljen av varm steker du tortillatrekantene i oljen til de er sprø. Avkjøl på rist og strø litt salt over.

 5. Trinn 5

  Bland salat, grønnsaker og kjøttdeig og ha i hver tortillaskål. Dryss over vårløk, chili, koriander, revet ost og en klatt rømme og salsa. Server med hjemmelagde torillachips.