Enkel “Birria” taco med kylling
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Sett ovnen på 200 grader varmluft. Bland paprikapulver, oregano, spisskummen, salt og pepper. Strø over kyllinglårene og gni inn. Legg kyllinglårene i en form. Skjær løk i skiver, hakk hvitløk og chili og strø rundt kyllingen.
-
Trinn 2
Bland tomatpasta med kyllingkraft og hell i formen. Dekk til formen med folie eller lokk og sett midt i ovnen i en time. Ta av lokk/folie og stek under grillen i fem minutter, eller til kyllingskinnet er gyllent.
-
Trinn 3
Kjør løk og kraft med stavmikser til en glatt saus. Riv kyllingen med to gafler. Tilsett litt av sausen i kyllingen for å fukte kjøttet.
-
Trinn 4
Legg tortillaene på en fjøl. Legg kyllingkjøtt på den ene halvdelen av tortillalefsene. Strø over ost. Brett over. Pensle med kraften og stek i panne med lokk til osten er smeltet og tortillaene er gylne.
-
Trinn 5
Servering: Skjær salat i strimler. Hakk koriander. Skjær tomat og jalapeño i små terninger. Server til taco. Dypp gjerne tacoen i den deilige sausen.