Enkel “Birria” taco med kylling | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Tacos og Tex-Mex Enkel “Birria” taco med kylling

Enkel “Birria” taco med kylling

3.5 i snitt
Enkel “Birria” taco med kylling
Denne tacoretten vet vi du kommer til å elske. Lag dobbel porsjon, frys ned halvparten – og takk oss senere.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

3 stk
Kyllinglår naturell, store
4 ts
Paprikapulver
2 ts
Oregano
2 ts
Malt spisskummen
0.5 ts
Pepper
1 ts
Salt
1 stk
Løk
2 fedd
Hvitløk
5 dl
Kyllingkraft
2 ss
Pastasaus/tomatsaus
1 stk
Rød chili, med eller uten frø
10 stk
Maistortillas, medium store
2 dl
Revet ost
1 pose
Valgfri salat
8 stk
Tomater, små
0.5 dl
syltet jalapeños
1 neve
Koriander

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Sett ovnen på 200 grader varmluft. Bland paprikapulver, oregano, spisskummen, salt og pepper. Strø over kyllinglårene og gni inn. Legg kyllinglårene i en form. Skjær løk i skiver, hakk hvitløk og chili og strø rundt kyllingen.

  2. Trinn 2

    Bland tomatpasta med kyllingkraft og hell i formen. Dekk til formen med folie eller lokk og sett midt i ovnen i en time. Ta av lokk/folie og stek under grillen i fem minutter, eller til kyllingskinnet er gyllent.

  3. Trinn 3

    Kjør løk og kraft med stavmikser til en glatt saus. Riv kyllingen med to gafler. Tilsett litt av sausen i kyllingen for å fukte kjøttet.

  4. Trinn 4

    Legg tortillaene på en fjøl. Legg kyllingkjøtt på den ene halvdelen av tortillalefsene. Strø over ost. Brett over. Pensle med kraften og stek i panne med lokk til osten er smeltet og tortillaene er gylne.

  5. Trinn 5

    Servering: Skjær salat i strimler. Hakk koriander. Skjær tomat og jalapeño i små terninger. Server til taco. Dypp gjerne tacoen i den deilige sausen.