Sprø potetlomper med fenalår
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Forvarm ovnen til 180 C. Pensle lompene med et tynt lag olivenolje og stek på bakepapir i ovnen til de er gylne og sprø (ca 10 min.). La avkjøles på rist noen minutter.
-
Trinn 2
Pisk sammen rømme, pepperrotpasté og sitronsaft i en bolle. Du skal få en tykk og fyldig rømme som ikke slipper væske.
Tips!
Merk at det kun fungerer med ekte rømme-produkter til denne retten. Bruker du lettrømme, kan du røre alt sammen og sette det i kjøleskap i 20 minutter, slik at rømmen setter seg igjen. -
Trinn 3
Skjær rødløk, nektariner og spekeskinke/fenalår i tynne skiver. Fordel tre gode skjeer med pepperrotrømme på hver lompe. Topp med masse frisk ruccola, rødløk og nektariner. Legg på spekeskinke eller fenalår, og topp med god olivenolje og noen drag med pepperkvernen.
Denne oppskriften er laget av Reneé Fagerhøi.