Hopp til innhold

Sprø potetlomper med fenalår

5.0 i snitt
Tidsbruk 20 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
11 ingredienser
Sprø potetlomper med fenalår
Sprø potetlomper med fenalår lager du raskt og enkelt. Lefser og lomper med spekemat hører sommeren til, og passer perfekt til tapas- eller festbordet.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

4 stk
Lomper
1 ss
Olivenolje
2 dl
Seterrømme
2 ss
Pepperrotpasté
1 ts
Sitronsaft
1 pose
Ruccula
1 stk
Rødløk
2 stk
Nektarin
100 gr
Spekeskinke eller fenalår
1 ts
Olivenolje
1 klype
Svart pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm ovnen til 180 C. Pensle lompene med et tynt lag olivenolje og stek på bakepapir i ovnen til de er gylne og sprø (ca 10 min.). La avkjøles på rist noen minutter.

Trinn 2

Pisk sammen rømme, pepperrotpasté og sitronsaft i en bolle. Du skal få en tykk og fyldig rømme som ikke slipper væske.

 

Trinn 3

Skjær rødløk, nektariner og spekeskinke/fenalår i tynne skiver. Fordel tre gode skjeer med pepperrotrømme på hver lompe. Topp med masse frisk ruccola, rødløk og nektariner. Legg på spekeskinke eller fenalår, og topp med god olivenolje og noen drag med pepperkvernen.

 

Denne oppskriften er laget av Reneé Fagerhøi.