Hopp til innhold

Vegisterkaker med sursøt løksaus

Ingen vurderinger
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
21 ingredienser
95 planlagt
Vegisterkaker med sursøt løksaus

Ønsker du en vegetar versjon av medisterkaker? Vegisterkaker med sursøt løksaus er medisterkakenes grønne versjon. Perfekt som tilbehør til grønnsaksstek eller juleribbe.

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Vegisterkaker

400 gr
Sellerirot
200 gr
Gulrot
100 gr
Persillerot
100 gr
Parmesan
2 fedd
Hvitløk
1 stk
Løk
3 stk
Egg
2 dl
Havregryn
3 ts
Salt
1 klype
Kvernet sort pepper
1 dl
Solsikkeolje til steking

Løksaus

0.5 stk
Løk
1 terning
Grønnsaksbuljong
2 dl
Fløte
1 ss
Eddik 7 %
50 gr
Smør
1 ss
Hvetemel
3 dl
Vann
1 ts
Salt
2 ts
Sukker
1 klype
Kvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Fjern skallet på rotgrønnsakene. Finriv dem med rivjern. Finriv parmesanost (eller bruk ferdigrevet), og finhakk løk og hvitløk.  

Trinn 2

Bland alle ingrediensene i en stor bolle og smak til med salt og pepper. La farsen trekke i 30 minutter.

Trinn 3

Form vegisterkaker med skje til størrelse som et egg. Varm lett en stekepanne med solsikkeolje. Brun vegisterkakene på begge sider i oljen og legg de på et stekebrett.  
Server med vegisterkaker, rødkål, surkål og kokte poteter.

Trinn 4

Stek vegisterkakene i stekeovnen ved 200 grader varmluft i 10 minutter, til grønnsakene er møre.

Trinn 5

Lag sausen: Lag grønnsakskraft med vann og 1 buljongterning. Finhakk løk og fres i en panne med svak varme i tre minutter. Tilsett hvetemel og fres i ett minutt.

Trinn 6

Spe med grønnsakskraft og la koke i 3 minutter. Tilsett fløte og kok opp. Smak til med salt og pepper. Til slutt smakes sausen til med eddik og sukker til en deilig sursøt balanse. 

TIPS!

Server vegisterkaker med surkål, rødkål og kokte poter. Disse kan lages et par dager i forveien, og varmes i ovnen i 10 minutter ved 200 grader varmluft rett før servering.