Vegisterkaker med sursøt løksaus
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Fjern skallet på rotgrønnsakene. Finriv dem med rivjern. Finriv parmesanost (eller bruk ferdigrevet), og finhakk løk og hvitløk.
-
Trinn 2
Bland alle ingrediensene i en stor bolle og smak til med salt og pepper. La farsen trekke i 30 minutter.
-
Trinn 3
Form vegisterkaker med skje til størrelse som et egg. Varm lett en stekepanne med solsikkeolje. Brun vegisterkakene på begge sider i oljen og legg de på et stekebrett.
-
Trinn 4
Stek vegisterkakene i stekeovnen ved 200 grader varmluft i 10 minutter, til grønnsakene er møre.
-
Trinn 5
Lag sausen: Lag grønnsakskraft med vann og 1 buljongterning. Finhakk løk og fres i en panne med svak varme i tre minutter. Tilsett hvetemel og fres i ett minutt. Spe med grønnsakskraft og la koke i 3 minutter. Tilsett fløte og kok opp. Smak til med salt og pepper. Til slutt smakes sausen til med eddik og sukker til en deilig sursøt balanse.
-
Trinn 6
Tips!
Server gjerne vegisterkaker med sukkererter, surkål, rødkål og kokte poter. Disse kan lages et par dager i forveien, og varmes i ovnen i 10 minutter ved 200 grader varmluft rett før servering.