Fløtegratinert squash og potetform

Perfekt tilbehør til et godt stykke grillet kjøtt, eller ved siden av hvit fisk. Prøv selv!
Velg antall personer
Voksne
2
Barn
2
Slik gjør du
-
Trinn 1
Finhakk hvitløk og timian, og ha det i en gryte med fløte. Kok opp og ta gryten av varmen. Rør inn revet parmesan, og smak til med salt og pepper. Skrell potetene og skjær i tynne skiver (bruk gjerne mandolin). Skjær squashen i tynne skiver.
-
Trinn 2
Sett ovnen på 200 grader varmluft. Finn frem en ildfast form (ca. 39 x 28 cm). Legg potet- og squashskiver lagvis. Hell fløten over og strø ost på toppen. Sett formen i ovnen i ca. 35-40 minutter eller til potetene er møre. Dekk formen til underveis hvis osten blir for mørk.
Prøv også