Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Pasta Pasta bolognese

Pasta bolognese

3.7 i snitt
Pasta bolognese
Du kan aldri trå feil med spagetti og kjøttdeig til middag. Denne smakfulle bolognese-oppskriften er laget med røkt bacon og gir en fyldig og god kjøttsaus til pasta. En enkel og god variant av pasta bolognese – perfekt for både hverdagsmiddag og helgekos.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

650 gr
Kjøttdeig
2 stk
Løk
2 stk
Stangselleri
2 stk
Gulrøtter
100 gr
Bacon
70 gr
Smør
2 dl
Eplejuice
1 ss
Olje til steking
6 ss
Tomatpuré
1 ts
Rosmarin, tørket
4 dl
Kjøttbuljong
1 klype
Salt og pepper
400 gr
Tagliatelle, tørket
1 dash
Parmesan
1 dash
Bladpersille (til servering)

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Skjær grønnsakene og bacon i små terninger. Varm en gryte og smelt smøret. Ha i grønnsaker og bacon. La surre på medium varme i ca. 10 minutter før du tilsetter eplejuice.

  2. Trinn 2

    Stek kjøttdeigen i en panne med 1 ss olje. Når kjøttet er gyllent, legges det over i gryten. Tilsett tomatpasta og kjøttbuljong. Sett på lokk og la det putre i ca. en time, eller mer.

  3. Trinn 3

    Kok tagliatelle som anvist på pakken. Bland tagliatelle med kjøttragu og riv parmesan over. Hakk bladpersille og strø over ved servering.