Craigs Famous Chili con Carne
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Grovhakk løk og finhakk jalapeño. Varm olje i en stor stekepanne og stek løken til den er myk og blank. Tilsett jalapeño og stek i ett minutt til.
-
Trinn 2
Ha løken over i en gryte. Ha litt mer olje i pannen og stek kjøttdeigen i flere omganger. Krydre hver omgang med litt av det tørre krydderet. Ha kjøttet over i gryten med løk etter hvert som du steker. Smak til med resten av det tørre krydderet og rør godt på sterk varme i noen minutter.
-
Trinn 3
Ha i hermetiske tomater og nok vann til å dekke over kjøttet. Tilsett Hot Chilisauce Chipotle og rør godt sammen. Kok opp, reduser varmen og la småkoke i ca. 1 time uten lokk. Rør godt av og til. Smak til med salt og evt. mer Hot Chilisauce Chipotle under kokingen.
-
Trinn 4
Frijoles a la Charra: Kok pintobønnene etter anvisning på pakken. Behold kokevannet. Kutt bacon i biter. Varm oljen i en stekepanne og stek til det har fått fin farge. Tilsett hakket løk, hvitløk og chili og stek videre i ca. 2 minutter.
-
Trinn 5
Tilsett det tørre krydderet og stek videre i ca. 1/2 minutt. Sil av fettet og hell bacon- og løkblandingen i bønnegryten. Ha i nok av kokevannet fra bønnene til at du får en fin konsistens. Den skal ikke være for tynn. Kok forsiktig opp, smak til med salt og småkok i noen minutter til.
-
Trinn 6
Server Chili con Carne med Frijoles a la Charra.