Craigs Famous Chili con Carne | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Kjøttdeig Craigs Famous Chili con Carne

Craigs Famous Chili con Carne

3.8 i snitt
Craigs Famous Chili con Carne
Chili con Carne er en populær og spicy middagsrett. Craig drev i mange år Norges første TexMex-restaurant. Her er hans legendariske oppskrift på Chili con carne som er nydelig i seg selv, men også kan brukes i quesadillas, burritos og andre TexMex-retter. Server til helgekosen eller når du har gjester på middag.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Chili con Carne

2 stk
Mellomstore løk
1 ss
Hermetisk jalapeño i skiver
800 gr
Kjøttdeig
1 ss
Chilipulver
1 ts
Malt spisskummen
1 ss
Malt paprika
1 boks
Hakkede tomater
1 ss
Hot Chilisauce Chipotle
2 ss
Olje
2 ts
Nykvernet pepper
2 klype
Salt

Frijoles a la Charra

250 gr
Tørkede pintobønner
75 gr
Bacon
0.5 stk
Løk
2 fedd
Hvitløk
1 stk
Rød chili
0.5 ss
Chilipulver
0.5 ts
Malt paprika
0.5 ts
Malt spisskummen
0.5 ts
Nykvernet pepper
1 ss
Olje
1 klype
Salt

Slik gjør du

 1. Trinn 1

  Grovhakk løk og finhakk jalapeño. Varm olje i en stor stekepanne og stek løken til den er myk og blank. Tilsett jalapeño og stek i ett minutt til.

 2. Trinn 2

  Ha løken over i en gryte. Ha litt mer olje i pannen og stek kjøttdeigen i flere omganger. Krydre hver omgang med litt av det tørre krydderet. Ha kjøttet over i gryten med løk etter hvert som du steker. Smak til med resten av det tørre krydderet og rør godt på sterk varme i noen minutter.

 3. Trinn 3

  Ha i hermetiske tomater og nok vann til å dekke over kjøttet. Tilsett Hot Chilisauce Chipotle og rør godt sammen. Kok opp, reduser varmen og la småkoke i ca. 1 time uten lokk. Rør godt av og til. Smak til med salt og evt. mer Hot Chilisauce Chipotle under kokingen.

 4. Trinn 4

  Frijoles a la Charra: Kok pintobønnene etter anvisning på pakken. Behold kokevannet. Kutt bacon i biter. Varm oljen i en stekepanne og stek til det har fått fin farge. Tilsett hakket løk, hvitløk og chili og stek videre i ca. 2 minutter.

 5. Trinn 5

  Tilsett det tørre krydderet og stek videre i ca. 1/2 minutt. Sil av fettet og hell bacon- og løkblandingen i bønnegryten. Ha i nok av kokevannet fra bønnene til at du får en fin konsistens. Den skal ikke være for tynn. Kok forsiktig opp, smak til med salt og småkok i noen minutter til.

 6. Trinn 6

  Server Chili con Carne med Frijoles a la Charra.