Hopp til innhold

Hjemmmelaget «roasted» tomatsuppe

Ingen vurderinger
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
11 ingredienser
1 012 planlagt
Hjemmmelaget «roasted» tomatsuppe

Tomaten, som botanisk sett er en frukt, kom opprinnelig fra Sør-Amerika. Steker du den, er den et suverent utgangspunkt for sauser og supper. Varmen reduserer fuktigheten, slik at den gode tomatsmaken forsterkes.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 kurv
Cherrytomater 300 g
4 stk
Tomat
1 stk
Rødløk 4-pk
1 stk
Rød chili
1 boks
Hakkede tomater 400g, REMA 1000
1 potte
Basilikum
4 stk
Pitabrød fine, 480 g, Hatting
3 fedd
Hvitløk
2 ss
Olivenolje, REMA 1000
1 ts
Sukker, 1 kg, Dansukker
1 ss

Slik gjør du

Trinn 1

Varm pitabrød etter anvisningen på pakken. Del alle tomatene i grove biter og stek de i varm panne med olivenolje, ca. 5 minutter.

Trinn 2

Ha i sukker, finhakket chili, rødløk og hvitløk og stek videre i et par minutter.

Trinn 3

Ha i hermetiske tomater og balsamico eddik og kok i 7 minutter.

Trinn 4

Kjør suppen i blender til en glatt og fin konsistens. Smak til med salt og pepper, og evt. litt balsamico etter smak. Server med noen dråper olivenolje, strimlet frisk basilikum og varme pitabrød.

Server gjerne med guacamole.