Hjemmmelaget «roasted» tomatsuppe

Tomaten, som botanisk sett er en frukt, kom opprinnelig fra Sør-Amerika. Steker du den, er den et suverent utgangspunkt for sauser og supper. Varmen reduserer fuktigheten, slik at den gode tomatsmaken forsterkes.
Velg antall personer
Voksne
2
Barn
2
Slik gjør du
-
Trinn 1
Del alle tomatene i grove biter og stek de i varm panne med olivenolje, ca. 5 minutter.
-
Trinn 2
Hakk rødløk og finhakk chili og hvitløk. Ha sukker, rødløk, chili og hvitløk sammen med tomatene og stek videre i et par minutter.
-
Trinn 3
Ha i hermetiske tomater og balsamicoeddik og kok i 7 minutter.
-
Trinn 4
Kjør suppen i blender til en glatt og fin konsistens. Smak til med salt og pepper, og eventuelt litt mer balsamico etter smak. Varm pitabrød som anvist på pakken. Server med noen dråper olivenolje, hakket frisk basilikum og varme pitabrød.
Server gjerne med guacamole.
Prøv også