Hjemmmelaget «roasted» tomatsuppe

Tomaten, som botanisk sett er en frukt, kom opprinnelig fra Sør-Amerika. Steker du den, er den et suverent utgangspunkt for sauser og supper. Varmen reduserer fuktigheten, slik at den gode tomatsmaken forsterkes.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Varm pitabrød etter anvisningen på pakken. Del alle tomatene i grove biter og stek de i varm panne med olivenolje, ca. 5 minutter.
Trinn 2
Ha i sukker, finhakket chili, rødløk og hvitløk og stek videre i et par minutter.
Trinn 3
Ha i hermetiske tomater og balsamico eddik og kok i 7 minutter.
Trinn 4
Kjør suppen i blender til en glatt og fin konsistens. Smak til med salt og pepper, og evt. litt balsamico etter smak. Server med noen dråper olivenolje, strimlet frisk basilikum og varme pitabrød.
Server gjerne med guacamole.