Hvit pizza med asparges og parmaskinke
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Pizzabunn: Rør gjær og lunkent vann sammen i en bolle til gjæren løser seg opp.
Ha det kalde vannet, honning (eventuelt sukker), salt og olivenolje i en annen bolle. Rør til alt er godt oppløst i vannet.
I en kjøkkenmaskin med eltekrok: Ha i mel og deretter begge blandingene. Kjør på laveste hastighet til alt er godt blandet sammen. Fortsett på lav hastighet til deigen er glatt og ikke for klissete. Det tar ca. 5–6 minutter. Dryss litt mel på en arbeidsbenk og hvelv ut deigen. Elt deigen noen minutter for hånd.
-
Trinn 2
Pizzabunn: Smør en bolle med litt olivenolje og legg deigen oppi med skjøten ned. Dekk til med plastfolie og hev i kjøleskapet natten over.
-
Trinn 3
Når deigen er ferdighevet: Ta ut av kjøleskapet. Del deigen i 5 emner og rull hvert emne til en ball. La deigballene etterheve i 2 timer på kjøkkenbenken dekket med plastfolie.
-
Trinn 4
Mens deigen etterhever lager du hvit pizzasaus: Bland sammen alle ingrediensene og sett til side.
-
Trinn 5
Forvarm ovnen til 250°C. Kjevle ut til pizzabunner. Legg på biter av asparges og mozzarella.
-
Trinn 6
Når pizzaen er ferdig: Legg på parmaskinke og sprinkle med olivenolje.
TIPS
Raskere heving:
Øk gjærmengden til en pakke tørrgjær. Hev til dobbel størrelse på kjøkkenbenken, slå ned deigen, del i emner og la hvile i ca. 20 minutter før du kjevler ut til pizzabunner.