Hopp til innhold

Shakshuka

3.6 i snitt
Shakshuka
En deilig smaksbombe full av grønnsaker i en nydelig tomatsaus og med posjerte egg. Passer like godt til kveldsmat som til helgefrokosten. Server med ristet brød og nyt!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Løk
1 stk
Paprika
1 stk
Chili
1 ts
Spisskummen
1 ts
Paprikapulver
0.25 ts
Røkt paprikapulver
0.25 ts
Hvitløkspulver
1 pk
Hakkede tomater
4 stk
Egg
5 ss
Gresk yoghurt
1 neve
Koriander
1 stk
Sitronbåt
1 stk
Baguette eller brød
1 ss
Olje til steking

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Kutt opp løken, paprikaen og chilien i små biter.

  2. Trinn 2

    Stek de i en varm panne med litt olje i 5 minutter før du har i krydderet og steker videre i 2 min.

  3. Trinn 3

    Ha i boksen med tomater og småkok i 10 min. Smak til med salt og pepper.

  4. Trinn 4

    Lag små lommer i sausen og knekk i så mange egg du vil før du har på lokket til eggene er ferdig. Ca 15 min.

  5. Trinn 5

    Server med brød og topp med gresk youghurt, koriander og sitron.