Risotto med sopp, bacon og persille | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Ris Risotto med sopp, bacon og persille

Risotto med sopp, bacon og persille

3.7 i snitt
Risotto med sopp, bacon og persille
Risotto er enklere å lage enn mange tror. Det krever bare litt tålmodighet. Denne oppskriften er med bacon, sopp, vesterhavsost og persille.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 l
Kyllingkraft
4 dl
Risottoris
2 dl
Eplejuice av god kvalitet
0.5 stk
Liten løk, finhakket
8 stk
Sjampinjong, delt i skiver
0.5 stk
Bacon, skåret i strimler
3 ss
Bladpersille, finhakket
2 neve
Vesterhavsost, finrevet
2 ss
Olivenolje
50 gr
Smør i terninger
1 klype
Salt og pepper

Slik gjør du

 1. Trinn 1

  Mål opp ingrediensene og gjør klart. Del smør i terninger, riv ost, finhakk løk og persille, del sopp i skiver og bacon i strimler.

 2. Trinn 2

  Stek løk i litt olje til blank og myk over medium–lav varme. Pass på slik at løken ikke blir brun. Sett pannen til side.

 3. Trinn 3

  Stek sopp i litt olje i en annen panne. Tilsett baconstrimler etter et par minutter og steke til blandingen er gyllen. Bland inn 1 ss persille. Sett til side.

 4. Trinn 4

  Ha pannen med løk over høy temperatur og hell i eplejuice. La koke slik at væsken nesten er absorbert. TIlsett risen og rør om slik at alle riskorn er dekket av en film.

 5. Trinn 5

  Spe med en øse kraft av gangen og la væsken absorberes i risen under omrøring. Gjenta prosessen til all kraften er brukt opp, eller til risen er al dente. Risen skal være myk, men med en kjerne med litt tyggemotstand. Vær tålmodig her.

 6. Trinn 6

  Når risen er al dente: Tilsett sopp- og baconblandingen. Vend inn smør, terning for terning. Vend til slutt inn osten og server umiddelbart med et dryss av persille.