Hopp til innhold

Risotto med asparges

Ingen vurderinger
Tidsbruk 45 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
9 ingredienser
Risotto med asparges
Risotto med asparges er en klassisk italiensk rett som kan varieres i det uendelige. Denne varianten med asparges og parmesan smaker nydelig.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

300 gr
Risottoris
1 ss
Olivenolje
1.1 l
Grønnsakskraft
3 dl
Eplemost
1 stk
Løk
1 bunt
Asparges
4 ts
Smør
1 dl
Parmesan (finrevet)
1 klype
Salt og pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Skjær av nederste del på aspargesen. Skrell, og del i store biter.

Trinn 2

Kok opp kraften. Finhakk løken. Ha olje i en panne og mykne løken. Ha risen i pannen og rør under omrøring i ett minutt. Hell over eplemosten og la den koke nesten helt inn.

Trinn 3

Tilsett noen øser varm grønnsakskraft. Kok opp og la risen absorbere det meste av væsken. Ikke rør i risen. Tilsett mer kraft. Legg aspargesbitene i risen. Gjenta prosessen med kraft til risen er ferdig. Det skal fremdeles være litt tyggemotstand i risen.

Trinn 4

Rør forsiktig inn revet parmesan og smør. Smak til med salt og pepper.