Risotto med asparges

Risotto med asparges er en klassisk italiensk rett som kan varieres i det uendelige. Denne varianten med asparges og parmesan smaker nydelig.
Velg antall personer
Voksne
2
Barn
2
Slik gjør du
-
Trinn 1
Skjær av nederste del på aspargesen. Skrell, og del i store biter.
-
Trinn 2
Kok opp kraften. Finhakk løken. Ha olje i en panne og mykne løken. Ha risen i pannen og rør under omrøring i ett minutt. Hell over eplemosten og la den koke nesten helt inn.
-
Trinn 3
Tilsett noen øser varm grønnsakskraft. Kok opp og la risen absorbere det meste av væsken. Ikke rør i risen. Tilsett mer kraft. Legg aspargesbitene i risen. Gjenta prosessen med kraft til risen er ferdig. Det skal fremdeles være litt tyggemotstand i risen.
-
Trinn 4
Rør forsiktig inn revet parmesan og smør. Smak til med salt og pepper.