Hopp til innhold

Toscansk bønnesuppe

4.5 i snitt
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
14 ingredienser
195 planlagt
Toscansk bønnesuppe
Legg oppskrift
i handlelapp
Ingenting er bedre enn en varm og god suppe når det er kaldt i været. Som for eksempel denne bønnesuppen. Server gjerne med litt focaccia til. Fantastisk!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

2 stk
Løk, finhakket
4 stang
Selleristilker, skåret i små terninger
4 stk
Gulrøtter, skåret i små terninger
3 fedd
Hvitløk, finhakket
2 stk
Laurbærblad
2 ss
Fersk timian, finhakket
2 ss
Fersk bladpersille, finhakket
2 boks
Hakkede tomater
1.5 l
Grønnsakskraft (eller kyllingkraft)
400 g
Hvite bønner
0.5 pose
Strimlet grønnkål
2 ss
Olivenolje
2 ss
Smør
1 klype
Salt og pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Finhakk løk, hvitløk, timian og bladpersille. Skjær selleri og gulrot i små terninger.

Trinn 2

Ha olje og smør i en gryte med løk og selleri. Stek blank og myk på medium–lav varme.

Trinn 3

Ha i hvitløk, gulrøtter, laurbær, persille og timian. Rør godt. Deretter tomater og kraft. La dette putre i 20 minutter. Smak til med salt og pepper. Sil laken av bønnene og skyll godt. Ha bønner og grønnkål i suppen og kok i 5 minutter.

TIPS

Server med godt brød, pesto og eventuelt revet Vesterhavsost.