Toscansk bønnesuppe | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Grønnsaker Toscansk bønnesuppe

Toscansk bønnesuppe

4.1 i snitt
Toscansk bønnesuppe

Ingenting er bedre enn en varm og god suppe når det er kaldt i været. Som for eksempel denne bønnesuppen. Server gjerne med litt focaccia til. Fantastisk!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

2 stk
Løk, finhakket
4 stang
Selleristilker, skåret i små terninger
4 stk
Gulrøtter, skåret i små terninger
3 fedd
Hvitløk, finhakket
2 stk
Laurbærblad
2 ss
Fersk timian, finhakket
2 ss
Fersk bladpersille, finhakket
2 boks
Hakkede tomater
1.5 l
Grønnsakskraft (eller kyllingkraft)
400 gr
Hvite bønner
0.5 pose
Strimlet grønnkål
2 ss
Olivenolje
2 ss
Smør
1 klype
Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Finhakk løk, hvitløk, timian og bladpersille. Skjær selleri og gulrot i små terninger.

  2. Trinn 2

    Ha olje og smør i en gryte med løk og selleri. Stek blank og myk på medium–lav varme.

  3. Trinn 3

    Ha i hvitløk, gulrøtter, laurbær, persille og timian. Rør godt. Deretter tomater og kraft. La dette putre i 20 minutter. Smak til med salt og pepper. Sil laken av bønnene og skyll godt. Ha bønner og grønnkål i suppen og kok i 5 minutter.

TIPS

Server med godt brød, pesto og eventuelt revet Vesterhavsost.