Kyllinglår Mojo Criollo | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Kyllinglår Mojo Criollo

4.3 i snitt
Kyllinglår Mojo Criollo
Kylling passer ypperlig på grillen. Med en deilig, hjemmelaget marinade, blir disse grillede kyllinglårene en smakseksplosjon.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

6 stk
Kyllinglår
12 fedd
Hvitløk
1 dl
Olivenolje
1 ts
Salt
1 ts
Kvernet sort pepper
1 ts
Oregano, tørket
0.5 ts
Spisskummen
6 stk
Lime, revet skall og saft
2 stk
Appelsin (evt. blodappelsiner)

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Rens hvitløk og riv på et rivjern eller press gjennom en hvitløkspresse. Bland hvitløk, olje, salt, pepper, oregano, spisskummen, limeskall og -saft og appelsinskall og -saft i en bolle.

  2. Trinn 2

    Legg kyllinglårene i marinaden. Dekk bollen med plastfolie, og ha den i kjøleskapet i minst 2 timer, eller over natten. Ta kyllinglårene ut av marinaden og tørk av med kjøkkenpapir.

  3. Trinn 3

    Tenn grillen. Legg kyllinglårene med skinnsiden opp (hvis de har skinn), på indirekte varme. Ta ned lokket. Grill i 8-10 min. Flytt kyllinglårene over til direkte varme (skinnsiden ned hvis de har skinn). Snu når de har fått en fin, gyllen farge. Flytt tilbake til indirekte varme. Ta ned lokket og grill videre til kyllinglårene er klare.

  4. Trinn 4

    Legg kyllinglårene på et fat og la hvile i ca. 5 min.