Kyllinglår med søtpotet og paprika | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Kylling til middag Kyllinglår Kyllinglår med søtpotet og paprika

Kyllinglår med søtpotet og paprika

4.3 i snitt
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
10 ingredienser
Kyllinglår med søtpotet og paprika
Hva med en praktisk form med kyllinglår som kan settes rett på grillen eller i ovnen? Mens kyllingen steker, smelter det deilige kryddersmøret og blir til en nydelig sjysaus.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

4 stk
Stange kyllinglår med kryddersmør og provence-urter
3 stk
Medium store søtpoteter
3 ss
Olivenolje
1 klype
Salt og pepper
1 stk
Rød paprika
1 stk
Grønn paprika
1 stk
Gul paprika
1 stk
Stor gul løk
4 fedd
Hvitløk
1 ts
Timian

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 180 grader varmluft. Tenn grillen. Del søtpotet i båter. Vend i 1,5 ss olivenolje og spre utover et stekebrett. Sett i ovnen i ca. 30 min. Sett kyllingformene (uten plasten) på indirekte varme på grillen og stek i ca. 30 min. med lokket på. Kyllingen kan også tilberedes i ovnen.

Trinn 2

Fjern stilk og frø på paprikaene og skjær i strimler. Skjær løk i tynne båter. Ha paprika og løk, pluss hele hvitløksfedd, i en ildfast form og bland med 1,5 ss olivenolje. Krydre med salt, pepper og timian. Sett i ovnen når det er 15 min. igjen av steketiden på søtpotetene.

Trinn 3

Server kylling med søtpoteter, paprikamiks og den deilige sjysausen fra kyllingen.

LAGET AV

Helle Øder Valebrokk

I samarbeid med matskribent og kokebokforfatter Helle Øder Valebrokk får du enkle og gode hverdagsoppskrifter for hele familien.