Kyllinglår med ovnsbakte urtepoteter
Stekt kylling i panne og deilige urtepoteter stekt i ovn. Dette er et måltid de fleste vil like. Inviter venner og familie til en nydelig smaksopplevelse.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Ovnsbakte urtepoteter: Forvarm ovnen til 225°C. Legg potetene i en ildfast form og stek midt i ovnen i ca. 20 minutter. Ta formen ut av ovnen, ha over smeltet smør, finhakket hvitløk, urter og litt flaksalt. Rasp over sitronskall. Vend godt og stek videre i 10–15 minutter.
-
Trinn 2
Pannestekt kylling: Del opp den hele kyllingen i biter. Behold skinnet på. Krydre med salt og pepper. Brun kyllingstykkene med skinnsiden ned i smør og olje.
Ha hele hvitløksfedd, rosmarin, timian og vin i pannen. Gi et oppkok og ha på lokk. La kyllingen putre til den er mør. Tilsett ekstra vann hvis nødvendig. Sjekk om kyllingen er ferdig ved å trykke litt på låret: Kjøttet vil kjennes mørt, og det kan løftes lett fra beinet.
Legg kyllingstykkene på et varmt fat. Ta hvitløken og urtene ut av pannen.
-
Trinn 3
Skru opp varmen og kok inn mesteparten av sjyen. Skrap opp alt det gode underveis. Hell sjyen over kyllingstykkene.
-
Trinn 4
Server sammen med ovnsbakte urtepoteter.