Kyllinglår med ovnsbakte urtepoteter | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Kylling til middag Kyllinglår Kyllinglår med ovnsbakte urtepoteter

Kyllinglår med ovnsbakte urtepoteter

4.5 i snitt
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
15 ingredienser
483 planlagt
Kyllinglår med ovnsbakte urtepoteter

Stekt kylling i panne og deilige urtepoteter stekt i ovn. Dette er et måltid de fleste vil like. Inviter venner og familie til en nydelig smaksopplevelse.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Stekt kylling

4 stk
Oppkuttede bryst- og/eller lårstykker (eller 1 stor kylling)
3 fedd
Hvitløk, uskrelte og knuste
0.5 neve
Ferske rosmarinblader
0.5 neve
Ferske timianblader
1 ss
Smør
2 ss
Solsikkeolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
1.5 dl
Kyllingkraft eller vann

Ovnsstekte poteter

800 gr
Nypoteter
1 fedd
Hvitløk
1 stk
Sitron
0.5 dl
Hakkede urter (rosmarin og timian)
2 ss
Smør
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Ovnsbakte urtepoteter: Forvarm ovnen til 225°C. Legg potetene i en ildfast form og stek midt i ovnen i ca. 20 minutter. Ta formen ut av ovnen, ha over smeltet smør, finhakket hvitløk, urter og litt flaksalt. Rasp over sitronskall. Vend godt og stek videre i 10–15 minutter.

Trinn 2

Pannestekt kylling: Del opp den hele kyllingen i biter. Behold skinnet på. Krydre med salt og pepper. Brun kyllingstykkene med skinnsiden ned i smør og olje.

Ha hele hvitløksfedd, rosmarin, timian og vin i pannen. Gi et oppkok og ha på lokk. La kyllingen putre til den er mør. Tilsett ekstra vann hvis nødvendig. Sjekk om kyllingen er ferdig ved å trykke litt på låret: Kjøttet vil kjennes mørt, og det kan løftes lett fra beinet.

Legg kyllingstykkene på et varmt fat. Ta hvitløken og urtene ut av pannen.

Trinn 3

Skru opp varmen og kok inn mesteparten av sjyen. Skrap opp alt det gode underveis. Hell sjyen over kyllingstykkene.

Trinn 4

Server sammen med ovnsbakte urtepoteter.