Hopp til innhold

Paella med kylling

5.0 i snitt
Tidsbruk 39 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
11 ingredienser
Paella med kylling
Paella med kylling er en av Spanias nasjonalretter. Retten er sosial både å lage og å spise. Denne retten passer derfor perfekt å servere i middagsselskap!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

400 gr
Risottoris
7 dl
Kyllingkraft
1.5 dl
Olivenolje
2 ss
Paprikapulver
1 klype
Safran (evt. gurkemeie)
2 fedd
Hvitløk
1 ss
Flaksalt
1 pk
Sukkererter
3 stk
Kyllinglår
14 stk
Cherrytomater
1 kvist
Timian

Slik gjør du

Trinn 1

Skjær kylling i mindre stykker. Ha olje i en stor og bred panne, og stek kyllingbitene gylne.

Trinn 2

Finhakk tomater. Ha i pannen sammen med finhakket hvitløk, paprikapulver, flaksalt og safran. La surre på medium varme under omrøring i cirka 10 min.

Trinn 3

Spe med kyllingkraft til alt er i pannen. Legg hele sukkererter og rosmarin oppi. La småkoke i noen minutter, og hell ris over i pannen. Glatt ut slik at all ris ligger jevnt under kraften. Ikke rør i pannen.

Trinn 4

Kok opp og la koke i 10 minutter. Senk temperaturen til medium. Du vil nå høre at det begynner å knitre i pannen. Det er skorpen på paellaen som karamelliseres. Når risen er gjennomkokt er paellaen klar til servering. Dersom all væske har kokt inn og risen fremdeles er litt hard, kan du helle på litt mer kraft.