Hjemmelaget indisk butter chicken
Butter chicken er en populær indisk rett, med en mild, tomatbasert saus. Smørkylling lager du enkelt på kjøkkenet ditt hjemme.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Lag marinaden: Bland krydder, limesaft og kefir. Legg kyllingen i marinaden og la ligge tildekket i kjøleskapet i minimum 1 time.
-
Trinn 2
Sett ovnen på 250 grader med grillelement. Ta kyllingen ut av marinaden (ta vare på marinaden til sausen) og legg dem utover et stekebrett med bakepapir. Sett under grillen og la grille i cirka 10 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt.
-
Trinn 3
Lag sausen: Smelt 1/3 av smøret i en gryte. Tilsett løk i tynne skiver. La surre på medium varme slik at løken blir myk, ikke stekt. Tilsett alle krydderne, finrevet ingefær og hakket hvitløk. La stå i 10 minutter til.
-
Trinn 4
Tilsett hakkede tomater og kyllingmarinaden i sausen. La koke opp og senk temperaturen til medium minus. Sett på lokk.
-
Trinn 5
Tilsett kefir. La stå i cirka 30 minutter. Tilsett resten av smøret og rør inn i sausen. Tilsett kyllingen.
-
Trinn 6
Kok ris og server til kyllinggryten. Dryss over koriander og grovhakkede cashewnøtter. Smaker godt med Naanbrød til.