Grillede kyllinglår med couscoussalat | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Kylling til middag Kyllinglår Grillede kyllinglår med couscoussalat

Grillede kyllinglår med couscoussalat

4.1 i snitt
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
17 ingredienser
Grillede kyllinglår med couscoussalat
Grillede kyllinglår med couscoussalat full av gode smaker. Dette er grillmat som passer for hele familien.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

4 stk
Kyllinglår, store
1 ss
Nøytral olje
2 ts
Flaksalt
1 ts
Knust sort pepper
1 ss
Paprikakrydder
1 ts
Oregano
1 ts
Chilipulver

Couscoussalat

3 dl
Couscous
2 dl
Vann
1 terning
Kyllingbuljong
200 gr
Cherrytomater
0.5 stk
Agurk
0.5 stk
Rødløk
0.5 glass
Sorte oliven, steinfrie
100 gr
Fetaost
1 pk
Ruccola
0.5 stk
Sitron, saft

Slik gjør du

Trinn 1

Lag couscoussalaten: Kok opp vann med buljongterningen. Når buljongen er oppløst tilsettes couscous. Rør rundt og sett til siden under lokk.

Trinn 2

Kutt tomater i to, agurk i terninger og rødløken i tynne strimler. Etter 3 minutter under lokk er couscousen ferdig. Bruk en gaffel til å «fluffe» den litt opp, og bland inn alle grønnsakene.

 

Trinn 3

Smuldre fetaosten over salaten, tilsett ruccola og oliven, bland godt. Press sitronen over.

Trinn 4

Legg kyllinglårene i en frysepose og tilsett alle krydderne og oljen. Maser lårene godt slik at marinaden fordeler seg jevnt på alle lårene.

Trinn 5

Grill kyllinglårene godt på begge sider, ca. 10 min på hver side. La lårene hvile minimum 7 minutter etter steking før du skjærer i dem, slik at saftene får satt seg. Server med couscoussalat, og gjerne tzatziki eller annen dressing.

 

TIPS: Bland all stekejuicen fra kyllingen inn i couscoussalaten for ekstra digg smak! Denne stekejuicen får du hvis du bruker aluminiumsform på grillen eller steker i ovn i form. Du kan også gjøre det enkelt med ferdig grillet kyllinglår fra Solvinge.