Grillede kyllinglår med couscoussalat | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Kylling til middag Kyllinglår Grillede kyllinglår med couscoussalat

Grillede kyllinglår med couscoussalat

4.3 i snitt
Grillede kyllinglår med couscoussalat
Grillede kyllinglår med couscoussalat full av gode smaker. Dette er grillmat som passer for hele familien.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

4 stk
Kyllinglår, store
1 ss
Nøytral olje
2 ts
Flaksalt
1 ts
Knust sort pepper
1 ss
Paprikakrydder
1 ts
Oregano
1 ts
Chilipulver

Couscoussalat

3 dl
Couscous
2 dl
Vann
1 terning
Kyllingbuljong
200 gr
Cherrytomater
0.5 stk
Agurk
0.5 stk
Rødløk
0.5 glass
Sorte oliven, steinfrie
100 gr
Fetaost
1 pk
Ruccola
0.5 stk
Sitron, saft

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Lag couscoussalaten: Kok opp vann med buljongterningen. Når buljongen er oppløst tilsettes couscous. Rør rundt og sett til siden under lokk.

  2. Trinn 2

    Kutt tomater i to, agurk i terninger og rødløken i tynne strimler. Etter 3 minutter under lokk er couscousen ferdig. Bruk en gaffel til å «fluffe» den litt opp, og bland inn alle grønnsakene.

     

  3. Trinn 3

    Smuldre fetaosten over salaten, tilsett ruccola og oliven, bland godt. Press sitronen over.

  4. Trinn 4

    Legg kyllinglårene i en frysepose og tilsett alle krydderne og oljen. Maser lårene godt slik at marinaden fordeler seg jevnt på alle lårene.

  5. Trinn 5

    Grill kyllinglårene godt på begge sider, ca. 10 min på hver side. La lårene hvile minimum 7 minutter etter steking før du skjærer i dem, slik at saftene får satt seg. Server med couscoussalat, og gjerne tzatziki eller annen dressing.

     

    TIPS: Bland all stekejuicen fra kyllingen inn i couscoussalaten for ekstra digg smak! Denne stekejuicen får du hvis du bruker aluminiumsform på grillen eller steker i ovn i form. Du kan også gjøre det enkelt med ferdig grillet kyllinglår fra Solvinge.