Grillede kyllinglår med couscoussalat
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Lag couscoussalaten: Kok opp vann med buljongterningen. Når buljongen er oppløst tilsettes couscous. Rør rundt og sett til siden under lokk.
-
Trinn 2
Kutt tomater i to, agurk i terninger og rødløken i tynne strimler. Etter 3 minutter under lokk er couscousen ferdig. Bruk en gaffel til å «fluffe» den litt opp, og bland inn alle grønnsakene.
-
Trinn 3
Smuldre fetaosten over salaten, tilsett ruccola og oliven, bland godt. Press sitronen over.
-
Trinn 4
Legg kyllinglårene i en frysepose og tilsett alle krydderne og oljen. Maser lårene godt slik at marinaden fordeler seg jevnt på alle lårene.
-
Trinn 5
Grill kyllinglårene godt på begge sider, ca. 10 min på hver side. La lårene hvile minimum 7 minutter etter steking før du skjærer i dem, slik at saftene får satt seg. Server med couscoussalat, og gjerne tzatziki eller annen dressing.
TIPS: Bland all stekejuicen fra kyllingen inn i couscoussalaten for ekstra digg smak! Denne stekejuicen får du hvis du bruker aluminiumsform på grillen eller steker i ovn i form. Du kan også gjøre det enkelt med ferdig grillet kyllinglår fra Solvinge.