Risotto med spinat og sitron

5.0 i snitt
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
12 ingredienser
2 planlagt
Risotto med spinat og sitron
Legg oppskrift
i handlelapp
Ekte italiensk risotto kjennetegnes ved sin kremete og fyldige konsistens. Sammen med spinat, sitron og parmesan er dette noe alle vil like.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 pose
Spinat (200 g)
2 stk
Sjalottløk
300 g
Risottoris
1 dl
Tørr hvitvin (kan sløyfes)
1 l
Hønse- og grønnsaksbuljong
0.5 stk
Sitron
100 g
Revet parmesan
0.2 ts
Muskatnøtt (valgfritt)
4 ss
Smør
2 ss
Olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Kok opp buljongen og hold den varm. Surr spinaten i smør til den faller sammen. Spar noe til servering. Finhakk den stekte spinaten eller kjør til puré i en blender.

Trinn 2

Varm olivenolje og smør i en tykkbunnet kasserolle på middels varme. Tilsett hakket sjalottløk. Stek til løken er blank og myk. Tilsett risen og stek i et par minutter til mens du rører. Når risen er blank, ha i vin og rør om. Skru ned varmen.

Tilsett buljong slik at det dekker risen. Rør om til buljongen nesten er helt absorbert i før du tilsetter mer væske..

Fortsett på denne måten til risen er ferdig. Den skal være al dente. Det vil si at den skal gi litt tyggemotstand. Det tar 20–25 minutter. Tilsett mer eller mindre buljong/vann dersom risottoen blir raskere ferdig eller blir for tørr.

Trinn 3

Ta kasserollen av varmen og tilsett spinatpuréen, presset sitron og revet parmesan. Rør til en kremet konsistens og smak til med salt og nykvernet pepper.

Trinn 4

Server på varme tallerkener, topp med hakket spinat og ekstra revet parmesan. Topp med revet muskatnøtt om du ønsker mer smak.

TIPS

Hell alltid varm buljong i risottoen når du rører. Kald buljong bremser prosessen og det vil ta lengre tid og det blir vanskeligere å få et godt resultat.