Hopp til innhold

Stekt ris

3.9 i snitt
Stekt ris
Stekt ris er en ypperlig måte å bruke opp rester på. Denne retter faller ofte i smak hos både liten og stor.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

700 gr
Kokt ris (evt. 350 g ukokt)
100 gr
Frosne erter
4 stk
Egg
200 gr
Mais
1 stk
Gulrot, i terninger
1 stk
Vårløk, hakket
1 fedd
Hvitløk (finhakket)
2 ss
Nøytral olje til steking
1.5 stk
Gul løk, hakket
1 ss
Sesamolje

Saus

3 ss
Østerssaus
3 ss
Soyasaus
2 ts
Sukker
0.5 ts
Pepper
0.5 ts
Salt

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Hakk løk, hvitløk og gulrøtter.

  2. Trinn 2

    Varm opp olje i en stor stekepanne på middels høy varme, og fres hvitløk og løk til det får en gyllen farge. Ha oppi frosne erter, mais og gulrøtter, og stek i ca. 2–3 minutter.

  3. Trinn 3

    Bland sammen ingrediensene til sausen. Bland den kokte risen og sausen godt, og smak til. Skyv risen over til den ene halvdelen av pannen, slik at den andre halvdelen er tom.

  4. Trinn 4

    Ha oppi olje på den tomme siden, og knekk eggene. Rør eggene rolig sammen i ca. 1 minutt. La eggene bli litt faste, før du vender dem sammen med risen og deler dem i mindre biter med stekespaden.

  5. Trinn 5

    Dryss over hakket vårløk og sesamolje mot slutten, og bland alt godt.

Alt Asiatisk

Elisabeth Le driver bloggen og Instagram profilen Alt Asiatisk. I tillegg har hun gitt ut to kokebøker fullspekket med fristende, inspirerende oppskrifter.