Stekt ris

Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Hakk løk, hvitløk og gulrøtter.
-
Trinn 2
Varm opp olje i en stor stekepanne på middels høy varme, og fres hvitløk og løk til det får en gyllen farge. Ha oppi frosne erter, mais og gulrøtter, og stek i ca. 2–3 minutter.
-
Trinn 3
Bland sammen ingrediensene til sausen. Bland den kokte risen og sausen godt, og smak til. Skyv risen over til den ene halvdelen av pannen, slik at den andre halvdelen er tom.
-
Trinn 4
Ha oppi olje på den tomme siden, og knekk eggene. Rør eggene rolig sammen i ca. 1 minutt. La eggene bli litt faste, før du vender dem sammen med risen og deler dem i mindre biter med stekespaden.
-
Trinn 5
Dryss over hakket vårløk og sesamolje mot slutten, og bland alt godt.
Tips!
Ønsker du et ekstra kick, kan du tilsette litt chiliolje eller sriracha.