Saltbakt kålrot med urtesmør

Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Skjær av bunnen på kålroten og sett den med bunnen ned på en seng av grovsalt i en ildfast form. Saltet trekker fuktighet ut av kålroten og gjør den mer smakfull.
-
Trinn 2
Bak kålroten i 2 timer til den er mør ved 200 grader varmluft.
-
Trinn 3
Legg solsikkefrø på et stekebrett og dryss med litt finsalt. Stek solsikkefrøene i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 8 minutter til de er pent brune.
-
Trinn 4
Når kålroten er ferdigbakt og mør, skjærer du av det brune skallet/skinnet og deler kålroten i pene båter. Bruk gjerne plasthansker så du ikke brenner deg.
-
Trinn 5
Lag urtesmøret: Kjør friske urter i foodprosessor med salt, pepper og sitronsaft til et mykt grønt urtesmør. Ved servering legges det myke urtesmøret på kålroten slik at det smelter og retten drysses med ristede solsikkekjerner.
-
Trinn 6
Rødkålsalat: Finsnitt rødkål og bland med olivenolje, sitronsaft, salt og tørket fiken skåret i små terninger.
-
Trinn 7
Anrett i en salatbolle med terninger av Fetaost. Kvern sort pepper over salaten ved servering.