Bakt sellerirot med urtesmør | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Grønnsaker Bakt sellerirot med urtesmør

Bakt sellerirot med urtesmør

4.4 i snitt
Bakt sellerirot med urtesmør
Denne vegetarretten tar tid å lage, men er så absolutt verd innsatsen! Bruk ventetiden til noe fint, og gled deg til en annerledes smaksopplevelse.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Helbakt sellerirot

4 stk
Sellerirot
2 dl
Gresskarkjerner
1 dl
Olivenolje
300 gr
Grovt salt
1 ss
Solsikkeolje

Urte- og hvitløksmør

1 dl
Friske urter
1 ss
Sitron, saft
200 gr
Smør
1 klype
Pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Forvarm stekeovnen til 180 °C varmluft. Vask og rens sellerirøttene. Kutt av bunnen ved rotenden slik at de står stødig. Smør dem inn med olivenolje. Spre grovt salt utover et stekebrett og plasser sellerirøttene på saltet med rotenden ned. Bak sellerirøttene i 1 ½ – 2 timer til de er møre. Avkjøl litt. Skjær lokket av sellerirøttene og grav ut sellerirotkjøttet med en skje. Stek gresskarkjernene i solsikkeolje i en stekepanne i 3 minutter til de er gylne og popper i pannen. Avkjøl på kjøkkenpapir. URTE- OG HVITLØKSMØR: Du kan bruke urter som persille, dill, gressløk eller basilikum, alene eller blandet. Bland mykt smør med finhakket hvitløk, hakkede urter og sitronsaft. Smak til med salt og nykvernet pepper. Bland sellerirotkjøttet med urte- og hvitløksmøret og ha det tilbake i skallene. Topp med ristede gresskarkjerner og server med godt brød.

  2. Trinn 2

    Fremgangsmåte Urte- og hvitløksmør: Du kan bruke urter som persille, dill, gressløk eller basilikum, alene eller blandet. Bland mykt smør med finhakket hvitløk, hakkede urter og sitronsaft. Smak til med salt og nykvernet pepper. Bland sellerirotkjøttet med urte- og hvitløksmøret og ha det tilbake i skallene. Topp med ristede gresskarkjerner og server med godt brød.