Hopp til innhold

Rotgrønnsaker bakt med rosmarin

4.3 i snitt
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
8 ingredienser
33 planlagt
Rotgrønnsaker bakt med rosmarin
Rotgrønnsakene er bakt med hvitløk og rosmarin, og passer perfekt som tilbehør til en saftig lammerett eller en kyllingmiddag.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
4

Ingredienser

4 stk
Gulrøtter
0.5 stk
Sellerirot
4 stk
Persillerøtter, eventuelt andre rotgrønnsaker du har tilgjengelig
4 fedd
Hvitløk
2 ss
Hakket, frisk rosmarin
0.5 dl
Olivenolje
1 ts
Salt
1 klype
Kvernet sort pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell rotgrønnsakene og del de i 2×2 cm biter. Ha grønnsakene i en ildfast form, vend inn olivenolje, skivet hvitløk, hakket rosmarin, salt og pepper.

Trinn 2

Bak rotgrønnsakene ved 200 grader varmluft i 20 minutter til de er møre og har fått litt farge.