Rotgrønnsaker i airfryer

Grønnsaker i airfryer er både enkelt, sunt og utrolig godt. På kort tid får du grønnsaker som er sprø og karamelliserte på utsiden, og perfekt møre inni – uten bruk av mye olje. Det passer like godt som tilbehør til middag som en smakfull rett i seg selv. Airfryeren gjør det lett å få frem den naturlige sødmen og smaken i grønnsakene, enten du bruker brokkoli, gulrøtter, paprika eller en fargerik blanding.
Velg antall personer
Voksne
2
Barn
2
Slik gjør du
-
Trinn 1
Forvarm airfryer til 205 grader. Del rotfrukter i store terninger eller biter. Del løken i fire båter. Behold hvitløksfeddene hele.
-
Trinn 2
Vend i olivenolje og timian. Salte og pepre. Legg grønnsaker i kurven. Pass på å ikke overfylle kurven.
-
Trinn 3
Sett i airfryer i 15 minutter. Rist på kurven underveis. Stek til rotgrønnsakene er gylne og gjennomstekte.
Airfryer
Modell og størrelse på airfryer kan gi utslag i forskjeller knyttet til temperatur og steketid. I denne oppskriften har vi brukt en kjent produsent og en stor deluxe-variant.
Prøv også