10 tips til en sunn og enkel frokost | Oppskrifter og tips | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer 10 tips til en sunn og enkel frokost

10 tips til en sunn og enkel frokost

Det er ikke alltid enkelt å finne inspirasjon til frokosten i en hektisk hverdag. Men en god frokost, gir utvilsomt en god dag! Her er ti tips til en rask og sunn start på dagen.

Frokost er ett av dagens viktigste måltider, men kan for mange være vanskelig å finne tid til. Er du lei av knekkebrød og tørre brødskiver ved kjøkkenbenken? Dagens første måltid trenger ikke være stort eller ta lang tid, men bør inneholde nok energi til å holde kroppen i gang noen timer.

Vi har samlet ti gode forslag til en deilig frokost, enten du har mye tid og appetitt – eller ikke.

1. Sandwich kremost og røkelaks

New York-inspirert sandwich? Da kan du varme Møllehjul-rundstykker i ovnen eller brødristeren og fylle dem med kremost og røket laks.

Foretrekker du den tradisjonelle brødskiven? Slik lager du rålekre brødskiver!

2. Frokostpannekaker

Lag røren kvelden i før, så går det kjapt å diske opp med en ekstra deilig frokost. Disse pannekakene – med avokado, stekt skinke og egg får smaksløkene til å danse.

3. Yoghurt bowl med frukt, honning og nøtter

Pimp opp frokosten med en forfriskende regnbue-bowl bestående av yoghurt, frukt, honning og bær. Velg ingredienser ut ifra hva du foretrekker, her er det lov med yoghurt i alle smaker – og frukt og bær av alle slag. Her er det bare å nyte!

Les også: 4 oppskrifter på smoothie bowl

4. Hjemmelaget granola med frukt og mandler

Enkelt å lage og godt for magen! Denne granolaen er stappet av næring fra blant annet havregryn, linfrø og solsikkekjerner. Perfekt på frokostbordet eller som en hyggelig vertsgave.

5. Byggrynsgrøt

Få en pangstart på dagen med en porsjon næringsrik byggrynsgrøt. Bare husk å legge grynene i bløt kvelden i før. Topp med honning, hakkede mandler, og frukt og bær etter eget ønske. En nydelig frokost – full av god smak.

6. Chiapudding med bær og mandler

Denne frokosten er både sunn, mettende og enkel å lage. Vi tør påstå at dette kan bli en ny favoritt, så fort du får dreisen på den. Lag puddingen kvelden i forveien, og topp med mandler og friske bær rett før servering.

7. Kjøleskapsgrøt med eple og kanel

Denne frokosten lager seg nesten selv. Kjøleskapsgrøt er verdt å teste! Kanskje blir det din nye frokostfavoritt i en travel hverdag?

8. Havregrøt med banan og bær

Klassikeren havregrøt er en gjenganger på mange frokostbord rundt om i landet. Med enkle grep og noen ekstra ingredienser, kan havregrøten gå fra småkjedelig og traust til superluksus! Prøv selv, da vel!

9. Frokostburger med eggerøre og bacon

Hvem har sagt at man ikke kan spise middag til frokost? Med denne frokostburgeren kan du enkelt blande frokost og middag i ett måltid.

10. Ciabatta med varmrøkt laks og spinat

Denne luftige ciabattaen med varmrøkt laks er perfekt til helgefrokosten! Et spennende alternativ til de voksne i familien.