7 tips til sunnere mellommåltider | Tips og oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer 7 tips til sunnere mellommåltider

7 tips til sunnere mellommåltider

En småsulten mage, gjør det enklere å ty til søtsaker, raske karbohydrater og spontankjøp på butikken. Her får du syv tips til sunnere alternativer du kan ty til når sulten melder seg.

Kjenner du en snikende sultfølelse mellom måltider? Det kan påvirke konsentrasjonen og humøret. For å holde blodsukkeret jevnt og humøret på topp, kan sunne mellommåltider være løsningen.

Frukt, grønnsaker, nøtter, smoothie og granolabarer er enkle alternativer. Her får du syv tips til enkle og næringsrike mellommåltider.

Les også: Slik gjør du matpakken sunnere

1. Fargerik regnbuebowl

Lag en fargerik regnbuebowl. Varier med bær, frukt og nøtter etter eget ønske. Halver gjerne oppskriften, så det ikke blir en måltidserstatter.

2. Hjemmelaget knekkebrød

Hjemmelagde knekkebrød er sunt, godt og enkelt å lage. Lag en ekstra stor porsjon, og oppbevar i en tett boks slik at de holder seg sprø og digge. Ha på ditt favorittpålegg, eller gå for friske smaker som for eksempel avokado og spirer, eller kremost og kalkunskinke.

3. Grønn smoothie

Grønn smoothie med grønnsaker er et supert mellommåltid proppfullt av næring. Denne varianten inneholder blant annet grønnkål, spinat og ananas.

4. Fruktfat

Lag et fruktfat med favorittfrukten din og server med en frisk yoghurtdip og nøtter.

5. Sunne muffins

Ha sunne muffins på lur. Saftige og grove matmuffins passer nemlig utmerket til frokost, i matpakka, til kveldsmat eller som turmat. Og de faller i smak hos hele familien.

Les også: Tips til 5 sunne muffins

6. Hjemmelaget granola

Hjemmelaget granola smaker godt og er enkelt å lage. Kun fantasien setter grenser for hva du kan ha i den. Lager du granolaen selv, kan du sikre deg et enda sunnere mellommåltid. Her får du en enkel basisoppskrift.

7. Fruktig topping

Denne toppingen med mango, kokos, ingefær er en smaksbombe du kan bruke til både yoghurt og havregrynsgrøt