Rema.no Lær mer 7 tips til sunnere mellommåltider

7 tips til sunnere mellommåltider

Mellommåltider er en fin måte å holde blodsukkeret stabilt igjennom dagen. Her får du syv tips til sunnere alternativer du kan ty til når sulten melder seg.

Blir du ofte sulten mellom måltidene? Det kan kan gå utover konsentrasjonen og humøret. I tillegg er handling på tom mage ofte årsaken til at folk tyr til spontankjøp og sukkerholdige varer.

Dersom det går mange timer mellom måltidene dine kan en rask snack eller mellommåltid være en god løsning.

Velg sunnere mellommåltider

Det kan være fristende å ty til søtsaker med raske karbohydrater når du er sulten. Disse metter ikke veldig lenge og kan gjøre at du raskt blir slapp og ukonsentrert igjen. Gjør deg selv en tjeneste og gå for alternativer med mer næring og som metter lengre.

Frukt, grønnsaker, nøtter, smoothie og granolabarer er enkle alternativer. Sjekk også ut våre 7 forslag på mellommåltider under.

Les også: Slik gjør du matpakken sunnere

Hjemmelagde granolabarer

Hjemmelagde granolabarer er gøy å lage og smaker utrolig godt. Disse passer bra som et mellommåltid eller som en ekstra snack i matboksen. Her er variasjonsmulighetene nærmest uendelige.

Eggemuffins med paprika og tomat

Disse næringsbombene smaker godt og holder seg opptil en uke i kjøleskap. Kjapt og enkelt å ta med seg på jobb, skole eller tur.

Grove muffins med ost og skinke

Saftige og grove matmuffins passer utmerket som mellommåltid. Eller frokost, i matpakka og på tur. Disse metter godt og kan fryses.

Les også: 3 gode vegetarsupper på under 30 minutter

Smoothie med avokado og kiwi

En sunn og grønn smoothie er et bra mellommåltid.

Fruktig topping

Denne toppingen med mango, kokos og ingefær er en smaksbombe du kan bruke til både yoghurt og havregrynsgrøt.

Les også: Matpakketips fra mandag til fredag

Yoghurt med granola

Granola med agavesirup, jordbær og tyrkisk yoghurt. Perfekt som mellommåltid eller en frisk start på dagen.

Salatwraps

Hvorfor ikke gjøre grønnsakene litt mer spennende? Prøv en frisk salatwraps: Grønnsaksstaver pakket i salatblad med chipotle chili mayo-dressing. Nam!