Lasagne med norske rotgrønnsaker
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Sett ovnen på 180°C. Finn fram en ildfast form.
-
Trinn 2
Skrell gulrot, løk, selleri, persillerøtter eller pastinakkrøtter og finhakk dem i foodprosessor sammen med hvitløk.
-
Trinn 3
Brun karbonadedeigen i en panne med litt olivenolje, og tilsett de hakkede grønnsakene, rosmarin og timian. Stek videre noen minutter. Hell i hakkede tomater. Smak til med salt og pepper og la det småkoke mens du lager den hvite sausen.
-
Trinn 4
Smelt smør i en kjele og rør inn melet. Spe med melken mens du visper. Kok opp og la sausen småkoke i ca. 5 minutter. Rør av og til så det ikke brenner seg fast. Smak til med salt, pepper og muskat.
-
Trinn 5
Legg kjøttsaus, hvit saus og lasagneplater i to lag i en ildfast form og ha revet ost på toppen. Stek i ovn i 30 minutter ved 180 grader varmluft.
Tips!
Dårlig tid? Bytt ut hvit saus med Crème Fraîche. Smak til med salt og pepper og hell det i det midterste laget av lasagnen. Server gjerne med en crispy salat!