Hopp til innhold

Lasagne med norske rotgrønnsaker

5.0 i snitt
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
20 ingredienser
490 planlagt
Lasagne med norske rotgrønnsaker
I høst kan du gi den populære hjemmelagde lasagnen med hvit saus en smakfull vri ved å tilføre noen av alle de sunne, norske grønnsakene.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Kjøttsaus

1 stk
Gulrot
1 stk
Løk
200 gr
Sellerirot
100 gr
Persillerot eller pastinakk
2 fedd
Hvitløk
2 boks
Hakkede tomater
1 ts
Rosmarin, tørket
1 ts
Timian, tørket
2 ss
Olivenolje
1 klype
Kvernet, sort pepper
1 ts
Salt

Hvit saus

6 dl
Lettmelk
1 ts
Muskat, revet
2.5 ss
Hvetemel
1 ts
Salt
1.5 ss
Smør
1 klype
Kvernet sort pepper

Lasagne med norske rotfrukter

250 gr
Lasagneplater, fullkorn
1 pk
Karbonadedeig
100 gr
Revet ost

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 180°C. Finn fram en ildfast form.

Trinn 2

Skrell gulrot, løk, selleri, persillerøtter eller pastinakkrøtter og finhakk dem i foodprosessor sammen med hvitløk.

Trinn 3

Brun karbonadedeigen i en panne med litt olivenolje, og tilsett de hakkede grønnsakene, rosmarin og timian. Stek videre noen minutter. Hell i hakkede tomater. Smak til med salt og pepper og la det småkoke mens du lager den hvite sausen.

Trinn 4

Smelt smør i en kjele og rør inn melet. Spe med melken mens du visper. Kok opp og la sausen småkoke i ca. 5 minutter. Rør av og til så det ikke brenner seg fast. Smak til med salt, pepper og muskat.

Trinn 5

Legg kjøttsaus, hvit saus og lasagneplater i to lag i en ildfast form og ha revet ost på toppen. Stek i ovn i 30 minutter ved 180 grader varmluft.

Tips!

Dårlig tid? Bytt ut hvit saus med Crème Fraîche. Smak til med salt og pepper og hell det i det midterste laget av lasagnen. Server gjerne med en crispy salat!