Hopp til innhold

Lasagne med norske rotgrønnsaker

Ingen vurderinger
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
20 ingredienser
490 planlagt
Lasagne med norske rotgrønnsaker

Lasagne er en sikker vinner på de fleste middagsbord. I høst kan du gi den populære pastaretten en smakfull vri ved å tilføre noen av alle de sunne, norske grønnsakene du nå finner hos REMA.

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Kjøttsaus

1 stk
Gulrot
1 stk
Løk
200 gr
Sellerirot
100 gr
Persillerot eller pastinakk
2 fedd
Hvitløk
2 boks
Hakkede tomater
1 ts
Rosmarin, tørket
1 ts
Timian, tørket
2 ss
Olivenolje
1 klype
Kvernet, sort pepper
1 ts
Salt

Hvit saus

6 dl
Lettmelk
1 ts
Muskat, revet
2.5 ss
Hvetemel
1 ts
Salt
1.5 ss
Smør
1 klype
Kvernet sort pepper

Lasagne med norske rotfrukter

250 gr
Lasagneplater, fullkorn
1 pk
Karbonadedeig
100 gr
Revet ost

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 180°C. Finn fram en ildfast form.

Trinn 2

Skrell gulrot, løk, selleri, persillerøtter eller pastinakkrøtter og finhakk dem i foodprosessor sammen med hvitløk.

Trinn 3

Brun karbonadedeigen i en panne med litt olivenolje, og tilsett de hakkede grønnsakene, rosmarin og timian. Stek videre noen minutter. Hell i hakkede tomater. Smak til med salt og pepper og la det småkoke mens du lager den hvite sausen.

Trinn 4

Smelt smør i en kjele og rør inn melet. Spe med melken mens du visper. Kok opp og la sausen småkoke i ca. 5 minutter. Rør av og til så det ikke brenner seg fast. Smak til med salt, pepper og muskat.

Trinn 5

Legg kjøttsaus, hvit saus og lasagneplater i to lag i en ildfast form og ha revet ost på toppen. Stek i ovn i 30 minutter ved 180 grader varmluft.

Tips!

Dårlig tid? Bytt ut hvit saus med Crème Fraîche. Smak til med salt og pepper og hell det i det midterste laget av lasagnen. Server gjerne med en crispy salat!