Hopp til innhold

Kålruletter med jordskokksaus

Ingen vurderinger
Tidsbruk 55 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
20 ingredienser
169 planlagt
Kålruletter med jordskokksaus
Jordskokkens trøffellignende smak gir en mild saus som passer svært godt til milde kjøttretter – som disse kålrulettene.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Kålruletter

400 gr
Kjøttdeig av svin
400 gr
Kjøttdeig av storfe
1 stk
Egg
1 stk
Løk
0.3 ts
Revet muskatnøtt
1 stk
Hodekål
4 ss
Griljermel
1 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
0.5 ts
Salt
0.3 ts
Pepper

Jordskokksaus

300 gr
Jordskokk
1 boks
Fersk kyllingkraft, Stange
3 dl
Melk
3 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 ss
Smør
1 klype
Salt

Bacon og løk

1 stk
Løk
100 gr
Bacon
2 ss
Persille
2 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Ha alt til farsen i en eltebolle og bland godt sammen. Plukk av bladene på kålen og kok disse i lettsaltet vann til de er møre, ca. 3 minutter. Avkjøl og tørk godt. Legg en god skje med farse på hvert kålblad og rull dem sammen til små pakker. Legg rulettene med bretten ned i ildfast form og stek ved 150°C i ca. 10 minutter.

Trinn 2

Skrell og del jordskokkene og ha dem i en kjele med vann, kraft og melk. Kok dem møre under lokk. Kjør alt sammen i en blender med smør og smak til med salt.

Trinn 3

Skrell og finhakk løk og stek den blank i smør. Tilsett strimlet bacon og stek til den er sprø. Bland inn finhakket persille. Server garnityret til kålrulettene sammen med jordskokksausen.