Kålruletter | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Kålruletter

3.4 i snitt
Kålruletter
Retromat er i vinden, og nå står kålruletter på menyen igjen. Denne oppskriften bør du prøve!

Velg antall personer

Voksne
7
Barn
7

Ingredienser

400 gr
Kjøttdeig, storfe eller svin
2 ts
Salt
0.5 ts
Pepper
0.25 ts
Muskatnøtt, revet
2 ss
Potetmel
1 stk
Egg
2 dl
Melk
3 dl
Kjøttkraft
14 stk
Hodekål, blader

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Ha kjøttdeig og salt i en kjøkkenmaskin og kjør sammen til en klebrig konsistens. Tilsett krydder, potetmel og egg. Spe med melken.

  2. Trinn 2

    Plukk kålbladene og skjær bort de harde stilkene nederst. Ha bladene i kokende, saltet vann i et par minutter og ha dem over i iskaldt vann for å stoppe kokeprosessen.

  3. Trinn 3

    Sett ovnen til 200 grader varmluft. Fyll en toppet spiseskje med farse og legg på et kålblad. Rull sammen og brett inn kantene. Legg skjøten ned i en smurt ildfast form. Gjenta til du har brukt opp kål og farse. Legg kålrulettene tett i formen. Hell over varm kjøttkraft. Sett midt i ovnen i ca. 20 minutter.

Tips!

Server gjerne med kokte poteter og et dryss hakket gressløk.