Kålruletter
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Ha kjøttdeig og salt i en kjøkkenmaskin og kjør sammen til en klebrig konsistens. Tilsett krydder, potetmel og egg. Spe med melken.
-
Trinn 2
Plukk kålbladene og skjær bort de harde stilkene nederst. Ha bladene i kokende, saltet vann i et par minutter og ha dem over i iskaldt vann for å stoppe kokeprosessen.
-
Trinn 3
Sett ovnen til 200 grader varmluft. Fyll en toppet spiseskje med farse og legg på et kålblad. Rull sammen og brett inn kantene. Legg skjøten ned i en smurt ildfast form. Gjenta til du har brukt opp kål og farse. Legg kålrulettene tett i formen. Hell over varm kjøttkraft. Sett midt i ovnen i ca. 20 minutter.
Tips!
Server gjerne med kokte poteter og et dryss hakket gressløk.