Hopp til innhold

Shepherd s pie

3.6 i snitt
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
12 ingredienser
Shepherd s pie
Herlig! Gjeterens favoritt – en engelsk rett med lange tradisjoner. Opprinnelig ble paien laget med lammekjøtt, men nå brukes like gjerne storfekjøtt.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 pk
Kjøttdeig av svin og storfe
1,000 gr
Poteter
1.5 dl
Matfløte
1 stk
Gulrot
1 stk
Løk
3 ss
Parmesan, revet
1.5 ss
Tomatpuré
3 fedd
Hvitløk
2.5 dl
Grønnsaksbuljong
1 ss
Maizena
2 ss
Smør
2 ss
Olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Potetstappe: Kok poteter uten salt og hell av vannet. Varm opp fløte og smør, hell over potetene og mos til stappe. Smak til med salt og pepper og rør til mosen blir luftig.

Trinn 2

Fyll: Skjær gulrot, hvitløk og løk i terninger (kan også raspes). Stek grønnsakene i olivenolje til de er blanke, tilsett kjøttdeig og stek videre til det er brunt.

Trinn 3

Tilsett tomatpuré og stek videre i ett minutt. Ha i grønnsaksbuljong (evt. kjøtt-/hønsebuljong) og la det småkoke i 3-5 minutter.

Trinn 4

Bland maizena med vann (bruk 1 del maizena og 2 deler vann). Rør det inn i gryta til fyllet tykner. Smak til med salt og pepper.

Trinn 5

Legg fyllet i en dyp ildfast form. Legg potetstappen på toppen og dryss over parmesan.

Trinn 6

Stek i ovnen på 200°C i 20 minutter til den er brun og fin på toppen. Server gjerne med frisk hakket persille.