Patty Melt | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Patty Melt

3.3 i snitt
Patty Melt
Patty Melt er ostesmørbrødets storebror. Med karamellisert løk og kjøttdeig er dette smørbrødet en skikkelig innertier!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

3 ss
Matolje
2 stk
Løk, middels store
0.5 ts
Sukker
0.5 ts
Havsalt
4 ss
Meierismør
8 skive
Brød, mellomgrovt
600 gr
Kjøttdeig
1 klype
Salt og pepper
8 skive
Sveitserost (alt. Jarlsberg, Gruyère eller annen ost)
1 dash
Grov sennep

Slik gjør du

 1. Trinn 1

  Rens og skjær løk i tynne skiver. Varm olje i en stekepanne. Ha i løk og dryss sukker over løkskivene. Stek løkskivene på middels varme i ca. 15 min. til de er myke. Dryss så over havsalt. Ta pannen av platen. Smør begge sider av alle brødskivene med smøret.

 2. Trinn 2

  Del kjøttdeigen i fire baller. Form kjøttdeigen til burgere slik at hver er ca. 2 cm tykk. Lag en grop i toppen av hver burger enten med tommelen eller baksiden av en spiseskje. Gropen skal være ca. 3 cm bred og 1 cm dyp. Salte og pepre på begge sider.

 3. Trinn 3

  Tenn grillen. Legg burgerne over direkte varme med gropsiden opp. Stek burgerne i 2–3 min., til de har fått en fin farge. Snu dem og stek videre i et par minutter til. Flytt burgerne til indirekte varme og ta ned lokket. La burgerne ligge på indirekte varme til de er ferdige. Ha osteskivene på burgerne under de siste minutters steketid. Legg burgerne på et fat når de er ferdige.

 4. Trinn 4

  Grill brødskivene på begge sider. Vær forsiktig slik at de ikke blir svidde. Legg de ferdiggrillede brødskivene på en fjøl. Smør på sennep på fire av dem. Legg en burger oppå hver av disse og topp hver av dem med løkblandingen. Legg de siste fire brød-skivene oppå løken.