Ovnsbakte kjøttkaker med grønnsaker
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Bruk en kjøkkenmaskin med “K-spade” (eller en miksmaster). Ha kjøttdeig, potetmel og krydder I bollen. Tilsett vann og melk, og kjør sammen i ca. 20 sekunder. Form farsen med en våt skje og legg kjøttkakene på et stekebrett med bakepapir.
-
Trinn 2
Sett ovnen til 220 grader varmluft. Skrell og skjær søtpoteter i tynne skiver. Skjær paprika i tykke strimler. Bland søtpoteter og paprika forsiktig med olje. Strø utover et stekebrett med bakepapir. Salte og pepre, og strø over rosmarin. Sett platene med grønnsaker og kjøttkaker i ovnen i 20 minutter.
-
Trinn 3
Lag ertepuré: Kok opp lettsaltet vann. Ha i erter og kok i et par minutter. Sil av vannet og mos med smør. Smak til med salt og pepper.
-
Trinn 4
Server kjøttkaker med grønnsaker og ertepuré.