Ovnsbakte kjøttkaker med grønnsaker | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Kjøttdeig Ovnsbakte kjøttkaker med grønnsaker

Ovnsbakte kjøttkaker med grønnsaker

5.0 i snitt
Ovnsbakte kjøttkaker med grønnsaker
Å steke kjøttkaker i ovnen er rett og slett genialt. Denne enkle, deilige middagen blir raskt en favoritt hos små og store!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

600 gr
Kjøttdeig
2.5 ss
Potetmel
1 ts
Salt
0.5 ts
Pepper
0.25 ts
Muskatt, malt
1 dl
Vann
1 dl
Melk
600 gr
Søtpotet
1 stk
Spisspaprika
2 ss
Olivenolje
1 klype
Salt og pepper
1 ts
Rosmarin, tørket

Ertepuré:

1 pose
Frosne erter
2 ss
Smør
1 klype
Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Bruk en kjøkkenmaskin med “K-spade” (eller en miksmaster). Ha kjøttdeig, potetmel og krydder I bollen. Tilsett vann og melk, og kjør sammen i ca. 20 sekunder. Form farsen med en våt skje og legg kjøttkakene på et stekebrett med bakepapir.

  2. Trinn 2

    Sett ovnen til 220 grader varmluft. Skrell og skjær søtpoteter i tynne skiver. Skjær paprika i tykke strimler. Bland søtpoteter og paprika forsiktig med olje. Strø utover et stekebrett med bakepapir. Salte og pepre, og strø over rosmarin. Sett platene med grønnsaker og kjøttkaker i ovnen i 20 minutter.

  3. Trinn 3

    Lag ertepuré: Kok opp lettsaltet vann. Ha i erter og kok i et par minutter. Sil av vannet og mos med smør. Smak til med salt og pepper.

  4. Trinn 4

    Server kjøttkaker med grønnsaker og ertepuré.