Brokkoligrateng med skinke
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Sett stekeovnen på 220°C varmluft. Kok opp vann med salt.
-
Trinn 2
Del brokkoli i grove buketter, skrell stilken og kutt i terninger på ca. 2 x 2 cm. Kok brokkolien i 1 minutt. Sil av alt vannet godt og la den dampe godt av før du har den i en ildfast form.
-
Trinn 3
Kok opp melk, skinkeost, finhakket purre og skinkebiter. Jevn sausen med maizena rørt ut i kaldt vann.
-
Trinn 4
Smak til sausen med salt og kvernet pepper. Hell blandingen over brokkolien og topp med revet ost. Stek i ovnen til den er gyllen, ca. 15 minutter.
Server gjerne gratengen med finhakket persille. For å få noe sprøtt i retten kan du steke solsikkefrø lysebrune i litt olje og krydre med salt. Disse frøene smaker godt på gratenger og i salater. Sprøstekt bacon er også godt som topping. Server gjerne med ciabatta!