Brokkoligrateng med skinke | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Grønnsaker Brokkoligrateng med skinke

Brokkoligrateng med skinke

3.5 i snitt
Brokkoligrateng med skinke
Brokkoligrateng er en super måte å få i de minste ekstra grønnsaker. Denne familiefavoritten er enkel å lage og samtidig smakfull. Hvis du har rester av kjøtt så kan disse enkelt tilsettes i denne gratengen. Server med stekte rundstykker til.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

2 stk
Brokkoli
3 dl
Helmelk
1 ts
Maizena
100 gr
Skinkeost, på tube
1 stk
Purre
100 gr
Revet ost
1 pk
Skinke
1 ss
Kvernet pepper
1 klype
Salt

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Sett stekeovnen på 220°C varmluft. Kok opp vann med salt.

  2. Trinn 2

    Del brokkoli i grove buketter, skrell stilken og kutt i terninger på ca. 2 x 2 cm. Kok brokkolien i 1 minutt. Sil av alt vannet godt og la den dampe godt av før du har den i en ildfast form.

  3. Trinn 3

    Kok opp melk, skinkeost, finhakket purre og skinkebiter. Jevn sausen med maizena rørt ut i kaldt vann.

  4. Trinn 4

    Smak til sausen med salt og kvernet pepper. Hell blandingen over brokkolien og topp med revet ost. Stek i ovnen til den er gyllen, ca. 15 minutter.

Server gjerne gratengen med finhakket persille. For å få noe sprøtt i retten kan du steke solsikkefrø lysebrune i litt olje og krydre med salt. Disse frøene smaker godt på gratenger og i salater. Sprøstekt bacon er også godt som topping. Server gjerne med ciabatta!