Hopp til innhold

Brokkoligrateng med skinke

Ingen vurderinger
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
8 ingredienser
803 planlagt
Brokkoligrateng med skinke
Brokkoligrateng er en super måte å få i de minste ekstra grønnsaker. Denne familiefavoritten er enkel å lage og samtidig smakfull. Hvis du har rester av kjøtt så kan disse enkelt tilsettes i denne gratengen. Server med stekte rundstykker til.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

2 stk
Brokkoli
3 dl
Helmelk
1 ts
Maizena
100 gr
Skinkeost, på tube
1 stk
Purre
100 gr
Revet ost
1 pk
Skinke
1 ss
Kvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Sett stekeovnen på 220°C varmluft. Kok opp vann med salt.

Trinn 2

Del brokkoli i grove buketter, skrell stilken og kutt i terninger på ca. 2 x 2 cm. Kok brokkolien i 1 minutt. Sil av alt vannet og ha brokkolien i en ildfast form.

Trinn 3

Kok opp melk, skinkeost, finhakket purre og skinkebiter. Jevn sausen med maizena rørt ut i kaldt vann.

Trinn 4

Smak til sausen med salt og kvernet pepper. Hell blandingen over brokkolien og topp med revet ost. Stek i ovnen til den er gyllen, ca. 10 – 15 minutter.

Server gjerne gratengen med finhakket persille. For å få noe sprøtt i retten kan du steke solsikkefrø lysebrune i litt olje og krydre med salt. Disse frøene smaker godt på gratenger og i salater. Sprøstekt bacon er også godt som topping. Server gjerne med ciabatta!